Šta glumci biraju za sjaj svoje kose?

Izvor: B92, 20.Mar.2018, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta glumci biraju za sjaj svoje kose?

Lepa i zdrava kosa od davnina je bila smatrana sinoniom za lepotu i zdravlje. U porodičnom ambijentu, Tamara Dragičević i Petar Benčina nam otkrivaju šta je sve potrebno da uvek izgledaju sjajno na sceni.

Pored toga što ljubav iz njih zrači, potvrdjuju da je i kosa njihov zaštitni znak i da je zato bitno da im je kosa uvek čista i zdrava, jer ona je pored osmeha pola lepote. U razgovoru sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tamarom Dragičević otkrili smo koja je njena tajna za lepu i zdravu kosu. Naša poznata glumica, uprkos brizi o novorođenčetu i svakodnevnim profesionalnim obavezama, ipak nađe vremena za negovanje svoje frizure. Blistava i jaka kosa jedan je od njenih najvećih aduta, a njen suprugu, glumac Petar Benčina se takođe može pohvaliti negovanom kosom. S obzirom da su stalno na sceni i da su kamere oko njih oni moraju pojačano da vode računa o svom izgledu. Tamara kaže da rado koristi Dercos proizvode za kosu, i od kada su otkrili ove sjajne francuske preparate nemaju briga oko kose. Lako je za upotrebu, koristan za zdravlje i ima WOW efekat.

Kako saznajemo Tamara je otkrila liniju Dercos i svoje oduševljenje je prenela na Petra, gde se i on uverio da i muška linija ovog proizvoda pored divnog mirisa, održava njegovu kosu zdravom, lepom i bez peruti. Tamara nam otkriva da čak i u onim danima kada nema vremena da se maksimalno posveti svom izgledu, uvek vodi računa da joj je kosa čista i zdrava.

"Zbog snimanja i stalnog angažmana u pozorištu primorana sam da kosu tretiram figarima i peglama, kao i proizvodima za oblikovanje. Kao i kod većine žena, moja kosa je zimi suvlja, dok u jesen više opada, zbog čega je Dercos Densi Solutions za jačanje i masu vlasi najbolja stvar, čak i za moju već gustu kosu. Ono smanjuje lomljenje, opadanje i pojačava folikul dlake dajući joj sjajan oblik i elastičnost“, objasnila je poznata glumica koja se proslavila ulogom Nadice u seriji „Vojna akademija“.

Tako da sve zahteve koje “kamera” traži, izloženost visokim temperaturama na snimanjima gde provodi po par sati na suncu oštečuje kosu i ne pomaže zdravom izgledu vlasi, i Tamara svoj spas nalazi u Densi Solutions liniji. Ova specijalno proizvedena linija višestruko povećanje mase kose sastoji se od tri proizvoda koji direktno deluju na obnavljanje tanke, retke i slabe kose: Densi Solutions koncentrovana nega za tanku i retku kosu za povećanje gustine kose, Densi Solutions šampon za tanku i slabu kosu i Densi Solutions balzam za tanku i slabu kosu, od kojih je kosa mekša i vidljivo deblja. Više nema potrebe da se brine za pojačano opadanje kose, jer sa ovim preparatima nema nikakvih briga.

Tamara se osvrnula i na najdrastičniju promenu frizure koju je za potrebe filma "Bićemo prvaci sveta" bila primorana da uradi – tada dugu kosu skratila je na paž.

Petar Benčina ističe da mu je drago što nega kose i problemi koje muškarci mogu da imaju sa vlasima, više nisu tabu tema kao u prethodnim vremenima i istakao da je jedina razlika u njegovoj trenutnoj rituni nege kose u odnosu na period kada je bio mlađi to što sada zna da "nije svejedno koje preparate koristi". Pored angažovanja u Beogradskom dramskom pozorištu i na Fakultetu dramskih umetnosti, Petar uspeva da se posveti fizičkom izgledu i zdravlju svoje kose, odlučivši se za Dercos Micro Peel – preparat koji čisti i umiruje kožu glave i jača kosu. Preporučuje posebno onim muškarcima koji svakodnevno koriste gel i druge preparate za učvršćivanje vlasi, a ujedno isušuju teme i maste kosu. Priznaje da mu je ovaj proizvod otkrila njegova draga, i da voli da se igra sa njenom kosom.

Nakon što smo osetili entuzijazam ovog mladog para, rešili smo da se i sami uverimo u efekat Dercos proizvoda. Otkrili smo da ukoliko se radi o čestoj ili povremenoj peruti, Dercos šamponi protiv peruti testirani su tokom redovnog dvonedeljnog korišćenja pod dermatološkim nadzorom (Italija) i odstranjuju 100 odsto vidljive peruti. Poslednja inovacija iz Vichy laboratorija dolazi u obliku Dercos Micro Peel proizvoda koji objedinjuje dejstvo šampona i pilinga i tako deluje na prianjajuću perut. Rezultati su vidlji posle samo nedelju dana upotrebe - perut je smanjena, kosa se sporije masti, a vlasište dobija zdraviji izgled.

Linija za višestruko povećanje mase kose Densi Solutions sastoji se od tri proizvoda koji direktno deluju na obnavljanje tanke, retke i slabe kose. Koncentrovana nega za tanku i retku kosu za povećanje gustine kose, šampon za tanku i slabu kosu i balzam za tanku i slabu kosu, od kojih je kosa mekša i vidljivo deblja.

Ako imate osetljivo vlasište koje želite da umirite i(li) tražite šampone za svakodnevnu, učestalu upotrebu – idealan izbor je Dercos Sensitive linija proizvoda. Radi se o umirujućoj nezi za kosu sa Vichy termalnom vodom koja deluje na tri glavna simptoma osetljivog vlasišta: svrab, osećaj neprijatnosti i zatezanja i pomaže u postizanju meke i lepe kose.

Nakon upotrebe osetili smo isto zadovoljstvo kao Tamara i Petar i iz naše redakcije toplo preporučujemo da isprobate Dercos jer u susret lepom vremenu, jakom suncu možete obradovati sebe i svoju kosu ovim preparatima i pripremite se da zabliste ovog proleća i leta, vasa kosa će voleti Dercos!

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.