Balada o Pišonji i Žugi

Izvor: Studio B, 07.Feb.2012, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Balada o Pišonji i Žugi

Večna i uvek aktuelna priča o dva prijatelja, koji pod okriljem rata, raspada Jugoslavije i socijalizma , beže u svoj utopijski ambijent-more.

U predstavi Balada o Pišonji i Žugi dva beogradska renomirana pozorišta "Atelje 212" i "Omladinsko pozorište DADOV" udružili su svoje kreativne snage i potencijale u okviru ovog jedinstvenog projekta, u kome će se neki od mladih umetnika prvi put predstaviti Beogradu.

Brojnu glumačku ekipu čine : Milan Marić (Pišonja), >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Nikola Jovanović (Žuga), Tamara Dragičević (Amila), Mihajlo Laptošević (Slavko Pjevač), Ivan Zekić (Guzonjin sin), Milena Živanović (Nensi) i Uroš Jovčić (Lepi). Mlade glumačke nade, koje su svoje prve korake napravili upravo u pozorištu Dadov, predvodi doajen Zoran Cvijanović u ulozi Murga Drota. Reditelj predstave je Vladan Đurković, a ostali saradnici su scenografkinja Marija Kalabić, kostimograf Dragica Laušević i kompozitor Irena Popović. Predstava je rađena po motivima pesama Balada o Pišonja i Žuga I Pišonja i Žuga u paklu droge kultnog benda 80-ih Zabranjenog pušenja.

Večna i uvek aktuelna priča o dva prijatelja, koji pod okriljem rata, raspada Jugoslavije i socijalizma , beže u svoj utopijski ambijent-more. Za junake predstave more, muzika i igra predstavljaju jedini vid eskapizma od surove svakodnevice koja se postepeno dezintegriše i odumire.

Kako su se Pišonja, Žuga, Nensi, Amila, Murga Dot snašli na pozorišnim daskama i da li se njihova scenska priča razlikuje od one u pesmi, saznaćete na svečanoj premijeri zakazanoj za 7. mart u "Ateljeu 212". Predstava će se paralelno igrati i na sceni Ateljea 212 i pozorišta "Dadov".

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.