Tamara Dragičević
Tamara Dragičević

Tamara Dragičević

Tamara Dragičević je srpska glumica, rođena u Beogradu 30. marta 1989. godine. Kao mala želela je da postane doktorka, kako je rasla otkrila je svoju veliku ljubav prema glumi. U osnovnoj školi se spremala za svet pozorišta, i krenula je u Dadov gde se pripremala za Akademiju. Danas je jedna od najpopularnijih glumica svoje generacije. Glumi i pojavljuje se u serijama, filmovima, i predstavama.
Njen brat Miodrag Dragičević je takođe glumac. Tamara Dragičević je studirala u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta, diplomirala je na fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Poznata je postala po filmu Dragana Bjelogrlića Montevideo Bog te video gde je dobila ulogu Eli verenicu kapitena Milutinca. Zapaženu ulogu je ostvarila i u televizijskoj seriji Vojna akademija gde glumi Nadicu šarmantnu devojku u uniformi, jednu od glavnih pitomaca na Vojnoj akademiji. Bila je učesnica rijalitija Tvoje lice zvuči poznato i pobednica prve epizode. Pokazala se i istakla neverovatnim imitacijama, nastupima, pevanjem i glumom, gde je ostavila veliki utisak na publiku i žiri kao i na gledaoce kraj malih ekrana. Na festivalu dani komedije u Jagodini, u predstavi Dobri ujkica 2012. godine za ulogu Saše nagrađena je statuetom Zlatni ćuran, ona je najmlađa glumica koja je ponela ovu vrednu nagradu. Veliku popularnost uživa među decom i mlađim generacijama.

Vedra, spontana, poletna, i harizmatična glumica čvrsto stoji na zemlji, slava je nije promenila. Veliku podršku dobija od roditelja, brata i sestre, kao i verenika takođe glumca Petra Benčina sa kojim ima najlepšu vezu, javnost ih je okarakterisala kao divan spoj, u medijima su rado viđen par. Po planu Tamara se sprema za novu ulogu, igraće u filmu Tesla najmlađu sestru poznatog naučnika Maricu. Glumi u pozorištu Ateljea 2012 kao i na Zvezdara teatru. Domaći film Igra u tami Juga Radivojevića doneo joj je još veću popularnost gde igra glavnu ulogu Asku, po motivima pripovetke Aska i Vuk Ive Andrića glumeći zajedno sa Viktorom Savićem. Venčaće se naredne godine na Adi Bojani sa verenikom Petrom na najpopularnijoj plaži gde se reka Bojana uliva u Jadransko more. Oni će ozvaničiti svoju dugu vezu i ljubav pred mnogim prijateljima iz sveta glume.

Glumica koja je brzo postala zvezda nije se uobrazila već zrači neposrednošću i vaspitanjem za koje su kako kaže zaslužni njeni roditelji i njen verenik. Tamara Dragičević sebe vidi za deset godina u Srbiji, u pozorištu i na filmu, pored svoje dece i svog muža.

Filmografija:

Zlatna Liga 2010, Sportistkinja, 2010 Montevideo Bog te video Eli Pops, 2011 Miris kiše na Balkanu Buka, 2013 Na putu za Montevideo Eli Pops, 2014 Vojna akademija Nadica Arsić, 2015 Tesla Marica Tesla Kosanović, 2015 Igra u Tami Aska.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Mondo, 20.Apr.2017, 12:32

Poznati vas zovu u biblioteku!

Poznati vas zovu u biblioteku!

Tamara Dragičević, Ana Stanić, Inspektor Blaža i mnogi drugi učestvuju u akciji "Svi smo u biblioteci"! Foto: Mondo Tamara Dragičević - 30. 3. 1989. Povodom Svetskog dana knjige u Biblioteci grada Beograda 24. aprila biće organizovana akcija "Svi smo u biblioteci" i priređena izložba "Meni nije dano... (Lepota tužnog pesnika)". Od 12 do 13 časova kao bibliotekari radiće ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, pisci Ivana Dimić,...

Detaljnije >>


Izvor: Story, 14.Apr.2017, 17:24

Dve nedelje nakon porođaja je sve ZAPANjILA: Tamara Dragičević otkrila kako je dovela liniju do savršenstva

Dve nedelje nakon porođaja je sve ZAPANjILA: Tamara Dragičević otkrila kako je dovela liniju do savršenstva

Krajem prošle godine, jedna od naših najpopularnijih mladih glumica postala je majka, a mnogi su primetili da je nedugo posle porođaja izgledala kao pre trudnoće!

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 14.Apr.2017

TAJNI ŽIVOT Tamara Dragičević: Nepristojno je da pričam o svojoj intimi

TAJNI ŽIVOT Tamara Dragičević: Nepristojno je da pričam o svojoj intimi

Glumica Tamara Dragičević, koja se porodila pre četiri meseca, izgleda bolje nego ikada do sad. Sa rođenjem kćerke Staše kaže da su joj se prioriteti u životu promenili.. Trenutno lepu glumicu gledamo u trećem ciklusu serije Dejana Zečevića "Vojna akademija". - Pratim seriju i dopada mi se novi ciklus. Drugačiji je od prethodnih i svašta će se u novih epizodama još desiti. Ne mogu ništa da vam otkrivam, ali tako je i najbolje. Mogu samo da kažem da će...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 06.Apr.2017, 12:53

Kažu da dobija uloge samo zbog svoje slavne sestre: A evo kako mladi glumac odgovara na te komentare

Glumca Miodraga Dragičevića publika zna po ulozi u seriji "Čizmaši", ali i kao brata naše glumice Tamare Dragičević.. On nam otkriva koliko mu sestra pomaže u karijeri.

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 03.Apr.2017, 11:29

"OBRAŠČIĆI" Kad vidite koliko je slatka ćerkica Tamare Dragičević, istopićete se

Glumica Tamara Dragičević nije preterano pokazivala ćerkicu Stašu na društvenim mrežama, ali napravila je presedan i podelila dirljivi video u kojem bebu Stašu upoznaje sa sestricom koja je nedavno došla na svet.. Tamara...

Detaljnije >>

Izvor: Story, 27.Mar.2017, 10:43

Ženski dan u režiji mame i njene devojčice: Tamaru Dragičević smo viđali u mnogim ulogama, ali kao mama je PREDIVNA (FOTO)

Ženski dan u režiji mame i njene devojčice: Tamaru Dragičević smo viđali u mnogim ulogama, ali kao mama je PREDIVNA (FOTO)

Glumica Tamara Dragičević jedva je dočekala sunčane dane kako bi sa ćerkicom Stašom izašla u prirodu.

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 27.Mar.2017

ČARI MAJČINSTVA Ovako Tamara Dragičević uživa sa ćerkicom

ČARI MAJČINSTVA Ovako Tamara Dragičević uživa sa ćerkicom

Glumica Tamara Dragičević jedva je dočekala sunčane dane kako bi sa ćerkicom Stašom izašla u prirodu.. Kako je glumac Petar Benčina, ponosni tata, imao obeveze, ženski deo porodice uputio se u šetnju pored reke, gde su provele dan. Kada su se umorile od hodanja i vožnje u kolicima, Tamara i Staša su se stacionirale na jednom splavu, gde je glumica popila kafu, a njena ćerkica...

Detaljnije >>