Osveštana česma u porti Hrama svetog Ilije na Paliću

Izvor: RTS, 27.Apr.2015, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osveštana česma u porti Hrama svetog Ilije na Paliću

U porti Hrama Svetog proroka Ilije na Paliću osveštan je novoizgrađeni letnjikovac sa česmom, dar porodice Radić. Osvećenju prisustvovao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.
Predsednik Nikolić je, kako su Tanjugu rekli domaćini, osvećenju letnjikovca prisustvovao na poziv pravoslavne opštine Palić.

Ovo je Nikolićeva treća poseta Hramu, a prisustvovao je ranije i polaganju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kamena temeljca.
Čin osvećenja obavio je prezviter arhijerejski namesnik subotički Miodrag Šipka, koji je u obraćanju okupljenim vernicima izrazio nadu da će svi ljudi dobre volje na tom mestu nalaziti odmor, utehu i "bogougodni razgovor".
"Zahvaljujući se porodici Radić na ovom njihovom daru, a ne želeći uopšte da ovaj dar umanjim, dužnost mi je da navedem da ipak on sija u svom svom sjaju, najpre zbog toga što je urađena fasada Hrama, ograda, namešteno zvono, uveden video nadzor, takođe, sve zalaganjem i trudom gospodina Gojka Radića", rekao je Šipka.
Hram Svetog proroka Ilije na Paliću, koji je nakon osvećenja obišao predsednik Nikolić, gradi se oko deset godina, a predstoji uređenje poda, ikonostasa i oslikavanje hrama.
Predsednik Crkvenog odbora na Paliću Zoran Arsić očekuje da će Hram biti i završen u narednih nekoliko godina.
"Sigurno da ćemo u naredne dve - tri godine učiniti ovaj hram zaista kompletnim i osveštati ga na način kako i dolikuje", rekao je Arsić.
Pogledaj vesti o: Sveti Ilija,   Tomislav Nikolić,   Subotica

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.