Izvor: B92, 03.Maj.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvaničnik SAD: Irakom će patrolirati trupe 10 zemalja

Vašington -- Irak će biti podeljen na tri sektora kojima će patrolirati trupe iz najmanje 10 zemalja, na čelu sa SAD, Velikom Britanijom i Poljskom, u skladu sa novim posleratnim planom, izjavio je visoki američki zvaničnik.

Među tim zemljama nisu Francuska, Nemačka i Rusija, koje nisu bile pozvane na sastanak u Londonu u sredu, kada je 16 država usvojilo plan o nadgledanju posleratnog Iraka, rekao je u petak zvaničnik administracije američkog predsednika Džordža Buša koji je želeo da ostane anoniman. On je izjavio da je do sada najmanje 10 država ponudilo vojnike za snage tri divizije, koje su odvojene od 135.000 vojnika iz ratnih jedinica, preostalih nakon završetka invazije na Irak.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.