Zurof: Ima nečeg veoma veoma pogrešnog u Hrvatskoj

Izvor: N1 televizija, 12.Jun.2016, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zurof: Ima nečeg veoma veoma pogrešnog u Hrvatskoj

Direktor Centra "Simon Vizental" Efraim Zurof izjavio je da podržava apel da hrvatska Vlada smeni ministra kulture Zlatka Hasanbegovića zbog njegovih proustaških stavova, ističući da je problem i što se u Hrvatskoj daje legitimitet fašističkim izjavama.

"Inicijativa da se u vojsku uvede pozdrav `za dom spremni` i učenje da se pozitivno gleda na ustašški režim, znači da je neššto veoma, veoma pogreššno u Hrvatskoj. A Vlada ne čini niššta i pored sve kritike, inicijative >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << intelektualaca iz Francuske i našših protesta. Režim koji je počinio genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima nije osuđen na pravi način”", rekao je Zurof.

On ocenjuje da je nepojmljivo kako neko ko podržžava ili izražžava nostalgiju za ustašškim pokretom uopššte možže da bude ministar u vladi zemlje koja je članica EU.

"On (Hasanbegović) nije rekao da je napravio greššku zato što je bio mlad, već je davao izjave iz kojih se vidi da ima simpatije prema desničarima”", kažže Zurof.

On je ponovio da se Hasanbegović višše identifikuje sa Blajburgom, nego sa Jasenovcem, prenose beogradski mediji.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.