Zlato za Mikeca i Arunović na Svetskom kupu u Limi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2023, 22:30

Zlato za Mikeca i Arunović na Svetskom kupu u Limi

Srpski strelci Damir Mikec i Zorana Arunović osvojili su zlatnu medalju na Svetskom kupu u Limi u takmičenju miks parova vazdušnim pištoljem.

Mikec je juče izborio zlato u pojedinačnoj konkurenciji, a Arunovićeva se nije takmičila, jer je dan uoči početka turnira, zbog trovanja hranom, završila u bolnici.

Ipak, uspela je da se oporavi, spremi da izađe na vatrenu liniju i dala ravnopravan doprinos novom uspehu srpskog tima.

Miks Arunović/Mikec je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ove godine, na svakom takmičenju, osvojio medalju.

Na prvom Svetskom kupu u Kairu stigli su do srebra, a nedavno u Talinu ponovo postali prvaci Evrope.

Medalja u Limi je osma za trofejni tandem u Svetskim kupovima (tri zlata, tri srebra i dve bronze).

"Osećam se kao ptica Feniks. Pre dva dana sam bila u bolnici, nisam učestvovala u pojedinačnom takmičenju, nisam dugo znala ni da li ću biti spremna za miks, a evo sada radujem se zlatu", rekla je Arunovićeva neposredno posle finala.

Mikec je dodao da je Zorana heroj.

"Presrećan sam, osvojio sam dva zlata u dva dana, baš kao i na Evropskom prvenstvu", rekao je Mikec.

U takmičenju miks parova puškom, tim Srbija 1 (Teodora Vukojević/Lazar Kovačević) je zauzeo 15, dok su se na 18. poziciju plasirali Andrea Arsović i Milutin Stefanović.

U subotu su na programu pojedinačna takmičenja vazdušnom puškom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SVETSKI KUP LIMA: Zlato za Mikeca i Arunović

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Apr.2023

Srpski miks par osvojio medalju na svakom takmičenju...Srpski strelci Damir Mikec i Zorana Arunović osvojili su zlatnu medalju na Svetskom kupu u Limi u takmičenju miks parova vazdušnim pištoljem. Mikec je juče izborio zlato u pojedinačnoj konkurenciji, a Arunovićeva se nije takmičila, jer je...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Drama srpskih strelaca, iz bolnice na krov sveta: Nesalomivi tandem Arunović – Mikec pobedio i protivnike i ljudske granice

Izvor: eKlinika.rs, 15.Apr.2023, 19:32

Zorana Arunović i Damir Mikec, naši najtrofejniji strelci su nas ponovo obradovali sinoć. Drugi dan Svetskog kupa u Limi (Peru) doneo je Srbiji drugu medalju na turniru, još jedno zlato! Neverovatna Zorana Arunović se poput ptice Feniks doslovno izdigla iz pepela i „upucala“ sa svojim reprezentativnim...

Nastavak na eKlinika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.