Žene koje su napale autobus članice ultra levičarske partije

Izvor: Press, 03.Mar.2016, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žene koje su napale autobus članice ultra levičarske partije

Dve žene koje su danas napale policijski autobus u predgrađu Istanbula nakon čega ih je policija ubila, bile su članice ultra-levičarske Revolucionarne partije-fronta za narodno oslobođenje (DHKP-C), prenose agencije.
         Žene koje je policija ubila ispred stanice policije kada su bacile bombe na autobus, identifikovane su kao članice DHKP-C, javio je Rojters, pozivajući se na agenciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Anadolija.
Niko još nije preuzeo odgovornost za ovaj napad, ali DHKP-C je više puta izvodila slične napade na policijske stanice, uglavnom u predgrađu.
Žene su bacile nekoliko bombi i potom otvorile vatru, posle čega je usledio sukob s policijom.
Prema navodima medija, one su se sakrile u obližnju zgradu koju je policija opkolila.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Levičarska grupa preuzela odgovornost za napad u Istanbulu: "Bravo za naše hrabre žene"

Izvor: Blic, 03.Mar.2016

Levičarska militantna grupa preuzela je danas odgovornost za napad koji su izvršile dve žene na policijski autobus u predgrađu Istanbula, objavljeno je danas na sajtu bliskom Revolucionarnoj partiji fronta za narodno oslobođenje (DHKP-C)...- Pozdrav za naše dve hrabre žene, borce za slobodu, koje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.