Zbog zločina nad Srbima uhapšeni bivši vojni policajci HVO

Izvor: Blic, 17.Feb.2015, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog zločina nad Srbima uhapšeni bivši vojni policajci HVO

Dvojica nekadašnjih pripadnika Vojne policije nekadašnjeg Hrvatskog veća odbrane (HVO), uhapšena su jutros prema nalogu Tužilaštva BiH zbog sumnje da su svojevremeno počinili ratni zločin nad Srbima na području Livna.

Ova lica su pod istragom zbog sumnje da su počinili progon na nacionalnoj osnovi i nezakonito zatvaranje, mučenje i zlostavljanje oko 300 Srba sa područja Livna i okoline, pri čemu je ubijeno 16 civila.

Iz Tužilaštva BiH navode da će više >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << informacija biti objavljeno uskoro.

Iz Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) prethodno je sapšteno da su, zbog ratnog zločina, jutros na području Bihaća i Sarajeva uhapšena da lica čiji su inicijali M.J. i S.V.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšena dva bivša pripadnika HVO zbog zločina u Livnu

Izvor: Studio B, 17.Feb.2015

Po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine danas su uhapšena dvojica pripadnika nekadašnjeg Hrvatskog Vijeća odbrane Muamir Jašarević (46) iz Bihaća i Sead Velagić (48) iz Sarajeva zbog sumnje da su učestvovali u zločinima nad 300 srpskih civila u Livnu 199..Akcija je sprovedena u saradnji srpskogTužilaštva...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.