Zatvorenici drže 131 taoca u zatvoru u Brazilu

Izvor: Blic, 16.Apr.2012, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvorenici drže 131 taoca u zatvoru u Brazilu

Zatvorenici, koji kod sebe imaju noževe i tri puške, drže 131 taoca, među kojima žene i decu, u zatvoru na severoistoku Brazila gde je tokom vikenda izbila pobuna, saopštila je danas policija.

Od ukupno 131 taoca, samo su trojica čuvari, dok su ostali rođaci zatvorenika, među kojima je veliki broj žena i dece.

Oko 400 zatvorenika u zatvoru u državi Sergipe na obali Atlantskog okeana organizovali su pobunu juče ujutro u vreme posete zbog toga što ih, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << navode, maltretiraju čuvari.

Oni su sačinili spisak čuvara koje optužuju za nasilno ponašanje i traže da im se u zatvoru služi bolja hrana. Jedan od pregovarača, policijski kapetan Markos Karvaljo, kaže da su vlasti odbacile zahteve zatvorenika i da su pregovori sa njima u blokadi.

Policija je saopštila da zatvorenici kod sebe imaju noževe i tri puške, koje su ukrali iz prostorije u kojoj se u zatvoru drži oružje.

Kapaciteti zatvora u Brazilu, kao i u drugim južnoameričkim zemljama, preopterećeni su, a u ovim ustanovama često vladaju korumpirani zvaničnici i kriminalne bande koje nameću sopstvena pravila.

Povezane vesti: U obračunu u zatvoru u Spužu povređeno nekoliko osoba Specijalci ugušili štrajk zatvorenika u Spužu Iz Dubrave kod Istoka pobegla dva zatvorenika Pobuna u meksičkom zatvoru, ubijeno sedam osuđenika Posle 27 dana završena opsada zatvora u Venecueli

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zatvorenici drže 131 taoca u zatvoru!

Izvor: S media, 16.Apr.2012

Zatvorenici, koji kod sebe imaju noževe i tri puške, drže 131 taoca, među kojima žene i decu, u zatvoru na severoistoku Brazila gde je tokom vikenda izbila pobuna, saopštila je danas policija...Od ukupno 131 taoca, samo su trojica čuvari, dok su ostali rođaci zatvorenika, među kojima je veliki...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.