Zakon o nacionalnim savetima nacionalnih manjina na proleće

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2017, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakon o nacionalnim savetima nacionalnih manjina na proleće

Predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović izjavio je danas da je najrealnije da se dva zakona koja se tiču položaja nacionalnih manjina, među kojima izmene Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, na proleće nađu u skupštinskoj proceduri.

On je podsetio da su javne rasprave o izmenama Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina održane u Novom Sadu i Novom Pazaru, da sledi rasprava u Petrovcu na Mlavi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << te da veruje da će se doći do teksta koji je manje-više prihvatljiv za sve Savete u Srbiji.

Kako je rekao, u toku je ozbiljna sednica Skupštine o budžetu, a slede još neke sednice do kraja godine sa zakonima iz važnih oblasti - policije i vojske.

"Tako da ćemo kraj godine i redovnog jesenjeg zasedanja dočekati 29. decembra. Januar i februar će biti prilika, možda kroz vanredne sednice, ali ono što je najrealnije je da će na prolećnom zasedanju, oba zakona koja se tiču položaja nacionalnih manjina biti u skupštinskoj proceduri ", rekao je Omerović novinarima na svečanom otvaranju sajma "Složni mozaik Srbije" kojim se obeležava Međunarodni dan ljudskih prava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.