Omerović: Biti tolerantan prema drugima znači biti čovek

Izvor: N1 televizija, 10.Dec.2017, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omerović: Biti tolerantan prema drugima znači biti čovek

Predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović ocenio je da bi različitost u društvu trebalo da bude prednost u izgradnji društva zasnovanog na poštovanju drugačijeg i drugih.

"Današnji dan je prilika da se podsetimo da smo svi rođeni jednaki. Boja kože, vera, nacija, seksualna opredeljenost, invaliditet ne smeju biti prepreka u poštovanju jednih prema drugima. Postoje samo dobri i loš ljudi", istakao je u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Omerović povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, 10. decembra.

On je naveo da "biti tolerantan prema drugima znači biti čovek iznad svega".

"Svi zajedno moramo braniti svačije pravo na različitost. Svi moramo odlučno da se borimo protiv svih oblika ekstremizama. Svi zajedno moramo svakom građaninu obezbediti jednaka prava," naveo je Omerović.    

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.