10. decembar  2017. 12.34  | Izvor: Tanjug

Zakon o nacionalnim savetima nacionalnih manjina na proleće

BEOGRAD -

Predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović izjavio je danas da je najrealnije da se dva zakona koja se tiču položaja nacionalnih manjina, među kojima izmene Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, na proleće nađu u skupštinskoj proceduri.

On je podsetio da su javne rasprave o izmenama Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina održane u Novom Sadu i Novom Pazaru, da sledi rasprava u Petrovcu na Mlavi, te da veruje da će se doći do teksta koji je manje-više prihvatljiv za sve Savete u Srbiji.

Kako je rekao, u toku je ozbiljna sednica Skupštine o budžetu, a slede još neke sednice do kraja godine sa zakonima iz važnih oblasti - policije i vojske.

"Tako da ćemo kraj godine i redovnog jesenjeg zasedanja dočekati 29. decembra. Januar i februar će biti prilika, možda kroz vanredne sednice, ali ono što je najrealnije je da će na prolećnom zasedanju, oba zakona koja se tiču položaja nacionalnih manjina biti u skupštinskoj proceduri ", rekao je Omerović novinarima na svečanom otvaranju sajma "Složni mozaik Srbije" kojim se obeležava Međunarodni dan ljudskih prava.

Srodne vesti