Vratila se bolest: Čaves odredio naslednika (FOTO)

Izvor: S media, 09.Dec.2012, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vratila se bolest: Čaves odredio naslednika (FOTO)

Predsednik Venecuele Ugo Čaves, koji je lečen od raka, saopštio je da mu se zdravstveno stanje pogoršalo i bolest vratila, istovremeno odredivši potpredsednika Nikolasa Madura za svog naslednika na funkciji.

U izjavi koja deluje kao objavljivanje neke vrste testamenta, Čaves (58) je kazao da bi želeo da Maduro preuzme vlast u periodu posle njega, pozivajući Venecuelance da glasaju za Madura na sledećim predsedničkim izborima, prenosi AFP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
"Želim iz sveg srca da glasate za Madura kao predsednika republike", rekao je Čaves u obraćanju naciji.

On je priznao da mu se kancer od koga je već dugo lečen ponovo pojavio.

Harizmatični levičarski lider uživa veliku popularnost kod siromašnih slojeva u Venecueli zbog programa zdravstva i obrazovanja koji se finansiraju iz prihoda države od nafte.

Njegovi kritičari, međutim, krive ga za porast kriminala, korupcije i inflaciju.

Čavesu je rak dijagnostikovan prošle godine, a bio je podvrgnut operacijama i hemoterapiji već duže vreme.

(S media, Tanjug)

Foto: AP/Beta

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.