Vojnik se digao u vazduh, pobio stotinu drugova

Izvor: Glas javnosti, 21.Maj.2012, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojnik se digao u vazduh, pobio stotinu drugova

SANA - Najmanje 100 ljudi je poginulo u Sani u samoubilačkom napadu vojnika koji je aktivirao eksploziv među svojim kolegama dok su se pripremali za paradu, rekli su vojni izvori.

Ministar odbrane Mohamed Naser Ahmed bio je na mestu napada, ali nije povređen, rekli su isti izvori.

Samoubica je aktivirao eksploziv dok se nalazio među svojim kolegama koji su se pripremali za paradu povodom obeležavanja 22. godišnjice ujedinjenja severnog i južnog dela Jemena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<
Predsednik Abd Rabo Mansur Hadi trebalo je da prisustvuje današnjoj paradi na trgu Sabin i održi govor. "Sve žrtve su oficiri i vojnici", rekao je jedan vojni izvori agenciji Frans pres, dodajući da ima i na desetine ranjenih.

Na mestu napada nalaze se vozila hitne pomoći, a snage bezbednosti blokirale su taj deo grada. Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad.

Ovo je prvi napad takvih razmera od dolaska na vlast Hadija u februaru ove godine. On je obećao beskompromisnu borbu protiv Al-Kaide.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Vojnik pobio 100 drugova, digao se u vazduh

Izvor: Kurir, 21.Maj.2012

Sve žrtve su oficiri i vojnici. Aktivirao eksploziv među kolegama dok su se pripremali za paradu..SANA - Najmanje 100 vojnika je poginulo, a 300 ih je ranjeno u Sani u samoubilačkom napadu muškarca obučenog u vojnu uniformu koji je aktivirao eksploziv među kolegama dok su se pripremali za paradu,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.