Vlasti SAD zaplenile brod na kojem je u junu nađeno 18 tona kokaina

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Jul.2019, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasti SAD zaplenile brod na kojem je u junu nađeno 18 tona kokaina

Američke vlasti su zaplenile teretni brod na kojem su prošlog meseca otkrile gotovo 18 tona kokaina pošto je uplovio u luku u Filadelfiji.

Služba SAD za carinu i zaštitu granice u četvrtak je dobila nalog i zaplenila brod "MSC Gajane" (Gayane) na kojem je 16. juna nađena droga. To je bila najveća zaplena kokaina u istoriji američke carine. Vlasnik broda je švajcarska kompanija Mediterejnien šiping (MSC Mediterranean Shipping Co).

Nije objavljeno kolika je njegova >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << vrednost, preneo je Asošiejted pres. Protiv najmanje šest članova posade broda podignuta je optužnica za posedovanje kokaina, a istraga je i dalje u toku.

Specijalizovani sajt "Maritim egzekjutiv" objavio je sredinom juna da su među šest uhapšenih drugi oficir Ivan Durašević koji se već izjasnio krivim, kao i mornari Boško Marković, Aleksandar Kavaja i Nenad Ilić. Pre dolaska u Filadelfiju, brod "MSC Gajane" od 100.000 bruto-registarskih tona svraćao je u luke na Bahamima, u Panami, Kolumbiji i Peruu.

Prema dokumentima uz optužnicu, članovi posade "Gajanea" utovarili su drogu na brod tokom mnogobrojnih sastanaka s posadama malih čamaca na moru, a zatim su je sakrili u kontejnere s teretom. Lokalni mediji izvestili su da je kokain bio namenjen isporuci u Holandiji i Francuskoj, a ne za američko tržište, preneo je "Maritim egzekjutiv".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlasti SAD zaplenile brod na kojem je u junu nađeno 18 tona kokaina

Izvor: B92, 08.Jul.2019

Američke vlasti su zaplenile teretni brod na kojem su prošlog meseca otkrile gotovo 18 tona kokaina pošto je uplovio u luku u Filadelfiji...Služba SAD za carinu i zaštitu granice u četvrtak je dobila nalog i zaplenila brod "MSC Gajane" (Gayane) na kojem je 16. juna nađena droga. To je bila najveća...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.