Više od 700 srednjoškolaca privedeno danas u Francuskoj

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Dec.2018, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 700 srednjoškolaca privedeno danas u Francuskoj

Francuska policija privela je više od 700 srednjoškolaca danas, četvrtog dana gimnazijskih protesta koji su i danas bili obeleženi brojnim incidentima, rekao je za Frans pres izvor Ministarstva unutrašnjih poslova.

Rad u oko 280 školskih ustanova je poremećen, a njih 45 su bile blokirane, rekao je isti izvor.

Od početka nedelje između 200 i 300 gimnazija, odnosno od pet do sedam odsto, svaki dan su blokirane u Francuskoj.

Ti protesti su povremeno obeleženi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nasiljem, kada su paljene kante za đubre, automobili i podizane barikade.

Protesti gimnazijalaca održani su danas u više mesta u Francuskoj među kojima su Lil, Pa-de-Kale Remz, Tuluz. Oni traže da se odustane od više najavljenih reformi obrazovanja kao što je reforma mature, i povećanje troškova škorarine za strance, u protestima koji se održavaju paralelno s protestima "Žutih prsluka".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Više od 700 srednjoškolaca privedeno u Francuskoj

Izvor: B92, 06.Dec.2018

Pariz -- Francuska policija privela je više od 700 srednjoškolaca četvrtog dana gimnazijskih protesta koji su i danas bili obeleženi brojnim incidentima...To je potvrdio za Frans pres izvor Ministarstva unutrašnjih poslova...Rad u oko 280 školskih ustanova je poremećen, a njih 45 su bile blokirane,...

Nastavak na B92...

SKANDAL! Francuska policija POHAPSILA na STOTINE ŠKOLARACA, očekuje se TOTALNI HAOS (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Dec.2018, 08:33

Francuska policija privela je više od 700 srednjoškolaca danas, četvrtog dana gimnazijskih protesta koji su i danas bili obeleženi brojnim incidentima, rekao je za Frans pres izvor Ministarstva unutrašnjih poslova...Rad u oko 280 školskih ustanova je poremećen, a njih 45 su bile blokirane, rekao...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.