SKANDAL! Francuska policija POHAPSILA na STOTINE ŠKOLARACA, očekuje se TOTALNI HAOS (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Dec.2018, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDAL! Francuska policija POHAPSILA na STOTINE ŠKOLARACA, očekuje se TOTALNI HAOS (FOTO)

Francuska policija privela je više od 700 srednjoškolaca danas, četvrtog dana gimnazijskih protesta koji su i danas bili obeleženi brojnim incidentima, rekao je za Frans pres izvor Ministarstva unutrašnjih poslova.

Rad u oko 280 školskih ustanova je poremećen, a njih 45 su bile blokirane, rekao je isti izvor.

Despite Macron caving, protests continue in Paris and are getting more intense, because this is about so much more than energy taxes.

Macron's >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << approval rating is now at 18% and parliament is discussing a "no confidence" vote as protesters demand resignation. pic.twitter.com/A4v3uJZZ5x

— Alana Mastrangelo (@ARmastrangelo) December 6, 2018

Od početka nedelje između 200 i 300 gimnazija, odnosno od pet do sedam odsto, svaki dan su blokirane u Francuskoj, prenosi Beta.

Ti protesti su povremeno obeleženi nasiljem, kada su paljene kante za đubre, automobili i podizane barikade.

Protesti gimnazijalaca održani su danas u više mesta u Francuskoj među kojima su Lil, Pa-de-Kale, Remz, Tuluz. Oni traže da se odustane od više najavljenih reformi obrazovanja kao što je reforma mature, i povećanje troškova školarine za strance, u protestima koji se održavaju paralelno s protestima "Žutih prsluka".

BONUS VIDEO: Cela Srbija deli scenu iz Kliničkog centra: Pogledajte U ČEMU je doktorka došla da operiše pacijenta

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.