Viktor Ponta oslobođen optužbi za korupciju

Izvor: N1 televizija, 10.Maj.2018, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Viktor Ponta oslobođen optužbi za korupciju

Sud u Bukureštu oslobodio je bivšeg rumunskog premijera Viktora Pontu optužbi za korupciju, pranje novca i učestvovanje u poreskoj prevari.

Ponta je bivši član vladajuće Socijaldemokratske stranke koji je bio premijer između 2012. i 2015. godine kad je dao ostavku nakon što je požar u noćnom klubu u kojem su poginule 64 osobe pokrenuo masovne ulične proteste.

Tužioci mogu da se žale na odluku suda o oslobađanju krivice 45-godišnjeg političara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
Slučaj se odnosio na razdoblje u kojem je Ponta radio kao advokat, a optužen je da se udružio s Danom Sovom, bivšim ministrom saobraćaja u njegovoj vladi koji je takođe oslobođen.

Transparency International je Rumuniju proglasio najkorumpiranijom članicom Evropske unije, a Brisel, koji rumunski pravosudni sistem drži pod posebnim nadzorom, pohvalio je sudije za njihovu borbu protiv korupcije.

Antikorupcijski tužioci proteklih godina otkrivaju slučajeve korupcije na najvišem nivou, osuđujući ljude u svim strankama - nešto ispod 90 odsto u 2017. od onih kojima se sudilo.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.