Veliki požar u hotelu u blizini Burdž Kalife, nema žrtava

Izvor: Press, 31.Dec.2015, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki požar u hotelu u blizini Burdž Kalife, nema žrtava

Veliki požar zahvatio je večeras luksuzni hotel u centru Dubaija, u blizini centralnog mesta proslave Nove godine, gde se okupilo više stotina hiljada ljudi.
         Zvaničnici Dubaija saopštili su da za sada nema informacija da ima žrtava ili povređenih u požaru, kao i da pod kontrolom vatrogasaca oko 75 odsto vatrene stihije, koja je zahvatila hotel "Adres" nedaleko od najvišeg nebodera >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << na svetu Burdž Kalife, javila je televizija Al Arabija.
Ta televizija sa sedištem u Dubaiju prenela je da je požar izbio na 20. spratu hotela "Adres dauntaun", visokom oko 300 metra, i da je kasnije nastavio da se širi, pa su scene koje su mogle da se vide ličile na one iz filma "Pakleni toranj".
Svi ljudi iz zgrade su evakuisani, a vatrena stihija je nastavila da se širi u zgradi sa 63 sprata, dok su plameni jezici bili su dugačka između 50 i 80 metara, navodi Al Arabija.
Nad zgradom se nadvio i veliki oblak dima.
Dubai je planira da Novu godinu dočeka uz tri odvojena vatrometa, a cela predstava trebalo je da počne u Burdž Kalifi, na kojoj je specijalno za novu godinu upaljeno 400.000 LED lampi.
Za novogodišnju noć je planirano da u Dubaiju bude iskorišćeno oko 1,6 tona vatrometa.
AP Photo/Jon Gambrell


 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veliki požar u blizini Burdž Kalife, nema žrtava

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Dec.2015

DUBAI - Veliki požar zahvatio je večeras luksuzni hotel u centru Dubaija, u blizini centralnog mjesta proslave Nove godine, gdje se okupilo više stotina hiljada ljudi...Zvaničnici Dubaija saopštili su da za sada nema informacija da ima žrtava ili povrijeđenih u požaru, kao i da pod kontrolom...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Vatromet i požar u Dubaiju

Izvor: VOA, 31.Dec.2015

Stotine hiljada posetilaca koji su prisustvovali vatrometu povodom dočeka Nove godine u Dubaiju bili su i svedoci požara koji je zahvatio luksuzni hotel "The Address"...Svi gosti i osoblje eksluzivnog 63-spratnog hotela su evakuisani. Šef gradske policije Kamis Matar al Mzeima, saopštio je da je...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.