Dubai: Proslava Nove godine po planu uprkos velikom požaru, nema povređenih

Izvor: Večernje novosti, 31.Dec.2015, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dubai: Proslava Nove godine po planu uprkos velikom požaru, nema povređenih

Nova godina koja uskoro stiže u Dubai biće proslavljena kako je i bilo planirano, uprkos velikom požaru koji je zahvatio luksuzni hotel u centru grada. "Proslava Nove godine nastaviće se po planu", izjavila je televiziji Al Arabija portparol vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata Mona al Mari. Veliki požar zahvatio je večeras luksuzni hotel u centru Dubaija, u blizini centralnog mesta proslave Nove godine, gde se okupilo više stotina hiljada ljudi. Zvaničnici Dubaija saopštili su da nema žrtava >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << niti povređenih u požaru, kao i da je pod kontrolom vatrogasaca oko 90 odsto vatrene stihije, koja je zahvatila hotel "Adres dauntaun" nedaleko od najvišeg nebodera na svetu Burdž Kalife, javila je televizija Al Arabija. Ta televizija sa sedištem u Dubaiju prenela je da je požar izbio na 20. spratu hotela "Adres dauntaun", visokom oko 300 metra, i da je kasnije nastavio da se širi, pa su scene koje su mogle da se vide ličile na one iz filma "Pakleni toranj". Svi ljudi iz zgrade su evakuisani, a vatrena stihija je nastavila da se širi u zgradi sa 63 sprata, dok su plameni jezici bili su dugačka između 50 i 80 metara, navodi Al Arabija. Dubai planira da Novu godinu dočeka uz tri odvojena vatrometa, a cela predstava trebalo je da počne u Burdž Kalifi, na kojoj je specijalno za novu godinu upaljeno 400.000 LED lampi. Za novogodišnju noć je planirano da u Dubaiju bude iskorišćeno oko 1,6 tona vatrometa.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Dubai: Nova godine proslavljena po planu, uprkos požaru (FOTO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jan.2016, 00:09

Nova godina je u Dubaiju dočekana kako je i bilo planirano, uprkos velikom požaru koji je zahvatio luksuzni hotel u centru grada...Raskošni vatromet sa Burdž Kalife, najviše zgrade na svetu, počeo je tačno u ponoć, iako je vatra i dalje gorela u 63-spratnom hotelu "Adres dauntaun", nedaleko odatle,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.