Umro general čuven po politici Pucaj da ubiješ

Izvor: Mondo, 04.Maj.2017, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro general čuven po politici "Pucaj da ubiješ"

Nekadašnji ministar odbrane Istočne Nemačke general Hajnc Kesler koji je na granicama te komunističke zemlje sprovodio politiku "pucaj da ubiješ" umro je u 97. godini.

Foto: Printscreen, youtube

Kesler je umro u utorak u Berlinu, saopštila je danas izdavačka kuća Ojlenšpigel ferlag koja je objavila njegovu knjigu "Bez zida imali bismo rat".

Kelner iz Sijetla - zločinac iz Sajmišta

Kesler je bio ministar odbrane od 1985. do >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << novembra 1989. a 1986. je postao član Politbiroa Komunističke partije Istočne Nemačke, iz koje je isključen januara 1990. kao pristalica tvrde struje.

Heinz Keßler (2r) defected to the Soviet Union after being drafted into the Wehrmacht during WWII (2) pic.twitter.com/CN5XxzRbDn

— NedRichardson-Little (@HistoryNed) 04. мај 2017.

Uhapšen je maja 1991. zbog sumnji da bi mogao da pobegne iz Nemačke a 1993. je osuđen na sedam godina zatvora zbog podstrekivanja na ubistvo jer je podržavao i sprovodio politiku "pucaj da ubiješ" na granicama Istočne Nemačke.

------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.