Izvor: RTS, 10.Maj.2021, 16:51

Zeleno svetlo za masovno bombardovanje Gaze, ubijen jedan od komandanata Hamasa

Sukobi koji su izbili između izraelske vojske i Palestinaca na Hramovnoj gori u Jerusalimu dobili su novu, nasilniju dimenziju. Pošto je isteklo vreme za ultimatum Hamasa da će napasti ukoliko se izraelske snage bezbednosti ne povuku, oglasile se sirene i rakete su pale u predgrađe Jerusalima. Dvadesetoro poginulih u Gazi u vazdušnom protivnapadu Izraela.
Palestinski Hamas postavio je ultimatum Izraelu, upozorivši da će napasti ako Izrael do 18 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sati po lokalanom vremenu ne povuče svoje snage bezbednosti sa brda Hrama i naselja Šeik Džarah u istočnom Jerusalimu, prenosi Tajms of Izrael. Pošto je vreme isteklo, rakete su poletele u delove izraela uz Pojas Gaze i predrađe Jerusalima.

Hamas takođe poziva da se do tada oslobađanje pritvorenih Palestinaca u dosadašnjim neredima.
Prema navodima izraelske vojske, oglasile su se sirene za raketni napad na Aškelon, ali još nema podataka o eventualnoj šteti i ranjenima. 
Vojska Izraela je u stanju pripravnosti duž granice s Gazom.
Vojska najavljuje da će zatvoriti brojne puteve i lokacije oko pojasa Gaze, kao i železnički saobraćaj u tom području.
Prema podacima Palestinskog Crvenog polumeseca 278 Palestinaca povređeno u neredima.
Sukobi su počeli jutros na Hramovnoj gori, kada je policija upala u to područje nakon što se na hiljade Palestinaca okupilo tamo tokom noći, a za to vreme su skupljali kamenje i razno ručno izrađeno oružje. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U izraelskim napadima na pojas Gaze devet poginulih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2021

Palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je večeras da je u izraelskom napadu na pojas Gaze poginulo devetoro ljudi, a prema navodima palestinskih medija, među žrtvama je i troje dece, prenosi Rojters...Izraelska vojska je potvrdila da je izvela raketne napade na Pojas Gaze, navodeći da su u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Nema mira na Bliskom istoku, izraelske snage i Hamas nastavili raketne udare

Izvor: RTS, 11.Maj.2021, 07:28

Sukob Palestinaca i izraelskih snaga nastavio se jutros razmenom vatre između vojske Izraela i Hamasa, uprkos najavi palestinske militantne organizacije da će odustati od daljih napada. Zemlje širom sveta apeluju na smanjivanje tenzija, dok Turska preti da će mobilisati ceo islamski svet protiv...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.