U izraelskim napadima na pojas Gaze devet poginulih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2021, 18:01

U izraelskim napadima na pojas Gaze devet poginulih

Palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je večeras da je u izraelskom napadu na pojas Gaze poginulo devetoro ljudi, a prema navodima palestinskih medija, među žrtvama je i troje dece, prenosi Rojters.

Izraelska vojska je potvrdila da je izvela raketne napade na Pojas Gaze, navodeći da su u raketnim udarima poginula trojica pripadnika militantne organizacije Hamas koja je prethodno raketirala Jerusalim nakon isteka ultimatuma upućenog izraelskoj vladi da povuče bezbednosne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << snage iz kruga džamije Al Aksa.

U izveštaju ''Džeruzalem posta'' se navodi da je među ubijenim članovima Hamasa i jedan od komandanata, koji je i bio među primarnim ciljevima uzvratnih raketnih udara izraelske vojske.

U Jerusalimu su se oglasile sirene upozorenja na raketni napad, a nedugo zatim su se čule i detonacije, preneo je ranije Rojters.

Potom se oglasio i predstavnik vojnog krila Hamasa Abu Obeida koji je potvrdio da su raketni napadi odgovor na, kako se izrazio, "zločin i agresiju" koje Izrael čini u Jerusalimu, preneo je AP.

"Ovo je poruka koju neprijatelj mora dobro da razume", poručio je Obeida i zapretio novim napadima ukoliko Izrael ponovo naredi svojim bezbednosnim snagama upad u džamiju Al Aksa ili sprovede proterivanje Palestinaca koji žive u istočnom Jeursalimu.

Nakon raketiranja Jerusalima, evakuisan je izraelski parlament, a duž granice sa Gazom, Izrael je pojačao snage.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

RAKETIRAN JERUSALIM Prvo su se začule sirene za uzbunu, a onda je ispaljeno 7 raketa IZRAELCI UZVRATILI NAPAD

Izvor: Blic, 10.Maj.2021

Nekoliko minuta nakon što je stupio na snagu ultimatum palestinske militantne organizacije Hamas upućen vladi Izraela da povuče svoje bezbednosne snage iz kruga džamije Al Aksa, u Jerusalimu su se oglasile sirene upozorenja na raketni napad, prenosi Rojters, nakon toga Izraelske bezbedonosne snage...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.