Ukrajinska vojska preuzela kontrolu nad Marijupoljom

Izvor: Studio B, 13.Jun.2014, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinska vojska preuzela kontrolu nad Marijupoljom

Ukrajinske snage povratile su kontrolu nad Marijupoljom i razvile nacionalnu zastavu na glavnoj administrativnoj zgradi u ovom lučkom gradu na jugoistoku Ukrajine, saopštio je ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov.

"U 10.34 (po lokalnom vremenu), ukrajinska zastava je razvijena nad Gradskom skupšinom u Marijupolju", naveo je Avakov na Fejsbuku, prenela je agencija Rojters.

Prethodno >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je javljeno da je ukrajinska vojska opkolila Marijupolj, koji je bio pod kontrolom proruskih snaga, i da su u toku borbe između te dve sukobljene strane.

I proruske snage su potvrdile informaciju da su borbe u toku i navele da su petorica njihovih boraca ubijena, prenela je agencija Rojters. U sukobima na istoku Ukrajine od sredine aprila na desetine ljudi je poginulo.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov pozvao je na obustavu vatre i založio se za pronalaženje rešenja za tešku humanitarnu krizu kao i za održavanje svenacionalnog dijaloga o budućnosti Ukrajine.

Rusija je u četvrtak podnela Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija novi nacrt rezolucije o ukrajinskoj krizi.

Dokumentom se poziva na zaustavljanje nasilja, početak mirovnih pregovora i uspostavljanje humanitarnih koridora kako bi civilima bilo omogućeno da odu sa teritorije gde je u toku vojna operacija.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marijupolj: Ukrajinska vojska preuzela kontrolu

Izvor: Akter, 13.Jun.2014

Ukrajinske snage povratile su kontrolu nad Marijupoljom i razvile nacionalnu zastavu na glavnoj administrativnoj zgradi u ovom gradu na jugoistoku Ukrajine

Nastavak na Akter...

Ukrajinska vojska preuzela kontrolu nad Marijupoljom

Izvor: Večernje novosti, 13.Jun.2014

KIJEV - Ukrajinske snage povratile su danas kontrolu nad Marijupoljom i razvile nacionalnu zastavu na glavnoj administrativnoj zgradi u ovom lučkom gradu na jugoistoku Ukrajine, saopštio je ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov. "U 10.34 (po lokalnom vremenu), ukrajinska zastava je...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.