NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

Moskva uputila demarš, ukrajinski tenkovi ušli u Rusiju!

Tanjug

13. 06. 2014. u 09:17

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je Ministarstvu spoljnih poslova da uputi demarš Ukrajini, jer su tokom prošle noći dva tenka ukrajinske vojske ušla 150 metara u teritoriju Rusije

MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je Ministarstvu spoljnih poslova da uputi demarš Ukrajini, zbog narušavanja međudržavne granice, jer su tokom prošle noći posade dva tenka ukrajinske vojske ušla svojim vozilima 150 metara u teritoriju Rusije.

Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov rekao je da je reč o dva ukrajinska tenka koji su prešli granicu sa Rusijom i da su ih zarobili graničari

Prema rečima Vasilija Malajeva iz pogranične vojske Federalne službe bezbednosti u Rostovu, koji pominje jedan tenk, posada je stigla nadomak Milerova u Rusiji gde su ostavili tenk i pobegli pešice u Ukrajinu, a kada su potom ponovo došli po tenk privedeni su, preneli su ruski mediji.

"Ovaj pokušaj osujetili su graničari. Tenk je razoružan i sprovedena je detaljna istraga", rekao je Malajev.

Ranije danas ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov izjavio je da su tri ruska tenka ušla u Ukrajinu, kao i da su ušli kroz punkt u Lugansku koji kontrolišu proruske snage.

Ukrajinski predsednik Petar Porošenko razgovarao je danas telefonom sa Putinom i tom prilikom mu rekao da je ulazak ruskih tenkova u Ukrajinu neprihvatljiv.



Inače, tokom dana ukrajinske snage povratile su kontrolu nad Marijupoljom i razvile nacionalnu zastavu na glavnoj administrativnoj zgradi u ovom lučkom gradu na jugoistoku Ukrajine, saopštio je ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov.

"U 10.34 (po lokalnom vremenu), ukrajinska zastava je razvijena nad Gradskom skupšinom u Marijupolju", naveo je Avakov na Fejsbuku, prenela je agencija Rojters.

Prethodno je javljeno da je ukrajinska vojska opkolila Marijupolj, koji je bio pod kontrolom proruskih snaga, i da su u toku borbe između te dve sukobljene strane.

I proruske snage su potvrdile informaciju da su borbe u toku i navele da su petorica njihovih boraca ubijena, prenela je agencija Rojters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (46)

Zinat +

13.06.2014. 10:13

@Deki - Hoce to od nekvalitetne cokolade, tvrda stolica, pa onda stitna zlezda nabrekne, oci pocinju da ispadaju gledajuci na zapad, a ovi sa zapada samo kevcu oko tarabe. Rusi da hoce, ali nece, pregazili bi Ukrajinu za jednu smenu od osam sati. Zapad vodi ratove cistih ruku(krvave do ramena) preko marionetskih vlada e to je potrosenko i njekovi kličci(brabonjci. Ne vode se ratovi zbog demokratije, već zbog resursa.Na zapadu se trose zadnje zalihe sirovine treći svetski rat vodice sitne podguze muve

Slavko

13.06.2014. 10:36

@Deki - sudeci po izjavama, stolica mu je OK. Medjutim, u tom sportu nema sanse da se bori sa Avakovom koji je nadmasio i legendarnog Turcinova.

ranko

13.06.2014. 09:56

Nijedna ozbiljna novinska agencija nije prenela ovu glupost cak ni zapadne ili ako su je preneli ne tretiraju je kao relevantnu tako da ne znam kako imaju obraza u Kijevu da nastave sa ovim glupiranjem.

goran5

13.06.2014. 20:22

@ranko - Kad može ovaj isprdak što ti dade 100 minusa, zašto ne bi mogli fašisti.

gvatemala

13.06.2014. 10:40

dobro pp - ako su ti tri tenka neprihvatljiva poslace ti volodja tri hiljade tri stotine i tri tenka - pa ce ti sve biti prihvatljivo

tajfun

13.06.2014. 10:47

Ma sta ovaj Avakov naprica,pa po njemu do pet popodne oni ce razviti svoju zastavu i u Moskvu.A jada nevidi da mu se uskoro ta ista zastava nece vijoriti ni u Kijevu,jedino u Lavovu ce opstati.

oluja

15.06.2014. 08:25

@tajfun - Nemoj da te iznenadi ako se to ubrzo desi,,kako stvari stoje moguce je svasta,,a to da ce Rusija biti nesto novo ,to je sigurno,nesto poput Emirata ili Saudi Arabi,ovakva sa ovim vodjstvom to je pitanje mjeseci,,i nije ni to lose,,Krim ce biti vracen

СЕНОВИЋ

13.06.2014. 11:55

Тренутно Амери бију Русе. Руси губе битке. За рат ћемо да видимо. Овде су у питању приватни џепови , тога се ја бојим.

momcilo

13.06.2014. 13:01

Rusija je prvi put u svojoj istoriji kapitulirala.Pred ocima joj komadaju rusko tkivo.Ne znam da li je Putin precenio svoju snagu,ali ocito je da je nemocan.Bugari ih udaraju po nosu i ko vec ne.Udarena je potkovica oko NJE I KRAJ.Krim ce vratiti videcete,ala MILOSEVIC.Od Kineza nece imati vajdu nikakvu,kakvih 400 mil eura.Kinezi hoce ruski istok i to sa zna.

Dymitr Ogonowski

13.06.2014. 16:54

@momcilo - U Marijumpolju bore se ne Rusija a proruske snage Ukrajini. Ako bi Rusija se ukljucila, to banderovsko-prozapadne snage Ukrajini nemali bi nikakve sanse. A Krim već zauvek biće ruski.

Јабре

13.06.2014. 21:57

@momcilo - Pusti ga Dyimtr ovaj je ili plaćenik ili totalno lud. Jedini koji "znaju" da Kina hoće Ruski daleki istok su Amerikanci.

vlada

13.06.2014. 13:13

Ovde /istočna Ukrajina/ je u pitanju odnos u shvatanjima prema ŽIVOTU imedju Zapadne /kapitalističke, proameričke vlade/ i Ruskog poimanja ljudskog bića i rešavanja "problema" mirnim putem! Uopšte nije sporno da li Rusija može da u vrlo kratkom vremenu reši situaciju vojnim putem, čemu bi se Amerikanci radovali jer za to se to i radi, ali humani razum preovladjuje!

Хуманост према агресорима

13.06.2014. 15:06

@vlada - И српска војска је 90-тих година могла да одлучним акцијама "u vrlo kratkom vremenu reši situaciju vojnim putem". Али "humani razum" је преовладао, на штету Срба. Кад год су Срби били "нехумани" (према Турцима, Аустријанцима, Немцима, Хрватима, Мађарима, Бугарима), Србија се издизала из пепела и постајала јача, морално чистија, срећнија.

Flash'n'Storm

13.06.2014. 16:45

@vlada - "Humani razum je preovladao" u Čirezu,Prekazu,LJubeniću,G.Obrinju,Trnju,V.Kruši,Pustom Selu,Ćuški.......

зокс

13.06.2014. 19:08

@vlada - Flasice@требали су Срби да чекају па да код вас проради "разум",је л да ?А ви сте иначе чувени по разуму!

Saša

13.06.2014. 20:43

@vlada - Flešić,nadam se da nećemo još dugo čekati,kad skinemo ovu pro ustašku bandu sa vlasti kod nas od 1971 naovamo,da dođemo ti lično pokažemo humanost,kakvu vi jedino možete da razumete!Doduše,iskreno bih ti preporučio,da nas tad ne čekaš kući,ni u totalnom ludilu!

Јабре'н'Блајбург

13.06.2014. 21:55

@vlada - Усташа мисли да су Срби будале па ће ко 41. чекате да их почну они водити у кнцентрационе логоре ...

Flash'n'Storm

13.06.2014. 22:06

@vlada - ox-e, zakaj se uzrujavaš? Ne sviđa ti se istinit komentar? Obrati pozornost na osobni krvni tlak !

Flash'n'Storm

13.06.2014. 22:36

@vlada - Saša,a vi bi došli ? Imate pasoš,putovnicu,EUR...? Turistička sezona je počela ,dobro došli !

miki

13.06.2014. 23:56

@vlada - e, dobro je druze, dobro je, humanizam I renesansa pre svega. Samo, to su price za malu decu, znas. Pravo stanje stoji ovako: ili imas herca za akciju, ili nemas pa samo trazis izgovore. Ovi mucenici, ruski aktivisti iz Istocne Ukrajine su svi od reda vec heroji, ali sami bez prave vojne pomoci Rusije nece dugo, dani su im odbrojani. Ali, sta je sa Rusijom? Odigrali su kako treba na Krimu, a onda stali, zasto? Zbog one cuvene "sta ce Zapad da kaze"? Pa ako je tako, onda moje saucesce Rusijo.

StrikeBack'n'Return

14.06.2014. 00:34

@vlada - Кадија, за њега је надлежан Врховни инквизитор. Flash'n'Storm значи "Бљесак и Олуја", а то је акција масовних убистава и протеривања српског становништва Крајине.

Yella

14.06.2014. 02:35

@vlada - @Miki , hajde malo razmisli pre nego komentarises.Zasto mislis da se sve ovo zakuvalo u Ukrajini?Zapad je to uradio da uvede Rusiju u rat.Onako oslabljena i umorna od rata lako ju je potuci i pokrasti sve sto je Malden Olbrajt vec nagovestila recim ....ako Rusija misli da resorsi veliki i njihovi , varaju se.Sve ove godine , postavljanje stitova od strane Amerike je oko Rusije.Rusija je glavni cilj.Psi rata ubijaju zene , decu jer su dusu izgubili , samo da se Rusija uvuce u rat.Na zapadu , svak

Milan

13.06.2014. 15:02

Psi rata NATO (Čitaj:Katolički zemačljski pakao) koidišu na pravoslavne Ruse pod komando Crnog pape. U pitanju je Sibir. Na sreću čovečanstva elektronski ne postojeći katolički novac nema pokrića. Vandalska imperija Vatikana je propala. Aždaja sa 9 glava je na samrtničkom odoru!

Dymitr Ogonowski

13.06.2014. 15:48

@Milan - Ja znam da Vatikan je pomogao izbeći Paveliću a Jovan Pavle II je bio antisrpski (mada samog bombardovanja u 1999. nije podrzao). Ipak NATO i Vatikan nisu isto. Sadasnij Vatikan postuje integritet Srbije. Nadam se da se ovaj stav neće nikad promeniti.

crocar

13.06.2014. 17:03

@Milan - M.,molim vas da mi objasnite šta je to "elektronski nepostojeći katolički novac bez pokrića "?! Gde se može naći postojeći numerički pravoslavni ( može i hindu,protestanski,judejski,muslimanski,šinto......) novac sa pokrićem ? Koliki je taj "odor" kad je pacijent devetoglav ?

Јабре

13.06.2014. 21:54

@Milan - Бубо електонски не постојећи новац католички новац је петродолар, који штампају колико хоће и нема покриће а постој јер ОПЕЦ придиљава све земље да купују доларе да би купиле нафту а слични су и Фунте и Евро. А прави покривени новац иза којег стоје златне подлоге су Јуани, Рубље ...

crocar

13.06.2014. 22:29

@Milan - A ti barataš juanima,rubljama.....plaćaš račune sev.Kor. vonima i indijskim rupijama....? I kakve veze ima dolar sa katolicizmom,sigurno ga štampa Vatikan ?! Izgleda da je vama potrebno samo malo mentalne gimnastike, konstrukcije,numerologije da bi sve bilo moguće,naravno !

Јабре

14.06.2014. 04:33

@Milan - Ustašo baratamo onim čime moramo ali vreme mu prolazi umire petrodolar, zemlje BRICS i Nemačka ga napuštaju, Arapi ih još malo toleriši i gotovi su. Vidim da ti je ekonomija strani pojam, a o mentalnim stvartima vi ustaše ste zadnji koji treba da govorite .

вук

14.06.2014. 09:55

@Milan - Нема потребе да се узрујаваш, sUsjed. Кад може да постоји такозвана хрватска нација (настала од српских папистичких конвертита), бошњачка ''нација'' (настала од исламизованих Срба), а пре тога муслиманска ''нација''(!); кад може да се булазни о некаквом ''хрватском'' и ''босанском'' језику, зашто би те онда збуњивала синтагма ''електронски непостојећи католички новац''!?

Poreklom Ukrajinac

13.06.2014. 17:39

Ukrajinci, kao najsuperirniji deo Slovenstva, potomci Vikinskog plemena Rusi koji su prakticno stvorili jednu od prvih slovenskih drzava, imaju pravo na slobodu ,nezavisnost i demokratiju. Uzgred , ako pazljivo pogledate boje na svedskoj i ukrajinskoj zastavi, videcete da su potpuno iste. Ako niste znali ,na finskom i estonskom Svedska se zove slicno nasoj reci Rusi. Zivela celovita Ukrajina.

Dymitr Ogonowski

13.06.2014. 20:30

@Poreklom Ukrajinac - Veliki Novgorad, Suzdal takode su bili u Kijevskoj Rusiji (bizantijski naziv - Rosja). A zbog cega vi se odrekli vaseg naziva? To nije bila Ukrajina, već Rusija. A ruska ukrajina od granice s Poljskoj se pojavila posle i je oznacavala podrucje oko poljske granice, već Krim i Lugansk tamo nisu se nalazili.

Srbin iz Banata

13.06.2014. 20:58

@Poreklom Ukrajinac - U tu detinjariju o normanskom poreklu prve istočnoslovenske države veruju još samo Zapadnjaci i poneki naivni Sloveni. A ako su Ukrajinci toliko superiorni odakle im nezavisnost tek 1991? Hajde idi uradi domaći pa češ videti da je izvorna Ukrajina nešto što nema nikakve veze sa današnjom kvazi-državom koja se tako zove. Današnja Ukrajina je komunistički antiruski konstrukt.

Poreklom Srbin

13.06.2014. 21:19

@Poreklom Ukrajinac - Ukrajinska ''nacija'' smišljena je u ''laboratoriji'' KP SSSR. Mešavina Rusa, tatara, turaka, Poljaka, Srba i ogromne količine Jevreja - to je koren ''nacije''. Nikada postojala do 1919, nikad pomirena sa svojim prirodnim položajem i statusom, ta kvazi nacija i kvazi država pokušava da prolije što više slovenske krvi. Stara srpska država zvalase Ras ili raška, tu treba tražiti poreklo reči Rus. ne u Švedskoj.

Alex

13.06.2014. 19:15

Danas su dva Ukrajinska BTR-a usla u Rusku teritoriju , jedan se pokvario tamo je I ostao ! Posada pobegla! Smesno!!!

niki

13.06.2014. 19:31

Ovaj grad uopste nije do danas vojno branjen jer nije na strateskom mjestu ,a velicine je kao N.Sad e sad zamisli da tako veliki grad uzmes za 2 sata i pigine 5 ljudi.Problem je taj sto ovi placenici sto su zauzeli skupstinu grada su placenici guvernera Dnjepropetrovska ima ih oko 100,a on im placa po 1000$ po ubijenom Rusu.I bilbordi mu stoje u gradu na kojima pise da je 1000$ cena ko ubije Rusa.A iza ovih dovode ove rezervise ko fol .Samo nije mi jasno ko moze ove da podrzava.

niki

13.06.2014. 20:53

Izvinjavam se potkrala mi se greska ovaj Polomkovski koji nije pravoslavac placa 1000$ za Rusa pobunjenika,a 10 000$ za malog zelenog tj.Rusa,a 200 000$ placa za zauzimanje skupstine grada koja ne podrzava Kijev i ima svoje privatne ubice tj.CIA paravojsku i to mu javno stoji na sajtu banke i on se time ponosi,a bilbordi sa ovim porukama se mogu vidjeti na sajtu i postavljeni su u dnjepropetrovsku.Ej koji normalan covjek moze ove da pidrzava.

murinjo

13.06.2014. 23:54

E vo se zove j... lud zbunjenoga.Rusija treba da uđe u Kijev i oslobodi ga od fašista,i da jednom za svagda vrati Ruski barjak u tom gradu.U Kijevu je osnovana Ruska država i Ruska Pravoslavna crkva i tamo je sedište Kijevsko -Pečerske lavre.A mi moramo polako da se spremamo da vratimo Kosmet.Ko ne zna Ukrajinci i Hrvati kao nacije ne postoje.Sledi naš derbi sa neonacistima,i naša pobeda

Bravo murinjo,

14.06.2014. 04:02

@murinjo - a kvazi haker totalno odlepio 403 negativna glasa, ahahahaha to nema ni u crtacima.

I ode istok

14.06.2014. 09:01

@murinjo - tako lagano pod kontrolu Kijeva,rekao sam davno da ce sir.Obama nasamarati malog Vladicu,i vozati ga po blatu kako pozeli samo ako nebude slusao,i ne treba mu puno engleskog,,,,yes ser,,nema pomoci ,,vi pojedini treba prvo da uhvatite zlatnu ribicu ,,i onda da probate da vam ona ispuni zelje,,,a do tada slusajte glas Amerike.

i ode istok

15.06.2014. 20:01

@murinjo - i @murinjo se probudi a zlatne ribice nema,,samo zelje i pusti snovi,a to nije zabranjeno ,sanjati.,umij se bolje i onda vidis da su kao Obrenovac,da su posle Zeneve putin/lavrov popili samare i rade ono sto im je naredjeno,Keri nije za zajebanciju ,isto ceka i Rusiju,,mogu da se koprcaju koliko hoce,slavili ste putina,lavrova,sogija,zasto,zbog cega,,da ,zbog ovoga sada stanja.Rusi ce da zive kao oni u Emiratima ili S.Arabi,,i sta je tu lose ,zivice bolje nego ikada i biti ce bogata Rusija,