Ukrajina, dva civila poginula u zasedi

Izvor: RTS, 02.Sep.2015, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina, dva civila poginula u zasedi

Dva civila poginula u najnovijem kršenju sporazuma o prekidu vatre između proruskih i snaga bezbednosti na istoku Ukrajine.
Portparol ukrajinske vojske Andrej Lisenko je izjavio da su dvojica civila upali u zasedu i ubijeni dok su učestvovali u operaciji protiv krijumčarenja, prenela je agencija AFP, prenosi Tanjug.
"Tokom sukoba >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su poginuli jedan dobrovoljac i jedan član državne poreske uprave", rekao je Lisenko obraćajući se novinarima.
Ukrajina je formirala specijalne grupe za sprečavanje isporuke krijumčarene robe preko linije razgraničenja na istoku Ukrajine, koje čine policajci, poreski službenici i dobrovoljci. Dve žrtve bile su članovi jedne takve grupe.
Sporazum o prekidu vatre, dogovoren u februaru u Minsku uz posredovanje Zapada, krši se gotovo svakodnevno.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Na istoku Ukrajine ubijena dva civila

Izvor: Večernje novosti, 02.Sep.2015

Na istoku Ukrajine danas su poginula dva civila, saopštile su lokalne vlasti, što predstavlja najnovije kršenje već ionako krhkog sporazuma o prekidu vatre između proruskih i ukrajinskih snaga na istoku zemlje.Portparol ukrajinske vojske Andrij Lisenko je izjavio da su dvojica civila upali u zasedu...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.