Rusija ne raspoređuje borbene avione u Siriji

Izvor: RTS, 02.Sep.2015, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija ne raspoređuje borbene avione u Siriji

Zvanična Moskva negira medijske navode o mogućem učešću ruskih oružanih snaga u vazdušnim napadima na uporišta Islamske države. Prethodno su i izvori iz ruske vojske demantovali navode izraelskih medija o raspoređivanju ruskih borbenih aviona u Siriji.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da "ne treba da veruju tim medijskim navodima", javila je agencija Tas, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi Tanjug.

Neimenovani vojni izvor prethodno je za Raša tudej rekao da nema raspoređivanja ruskih borbenih aviona u Siriji.
"Ruske vazduhoplovne snage su u svojim bazama i obavljaju redovne vežbe i zadatke", rekao je taj izvor.
Izraelski portal Ynet news je juče objavio, pozivajući se na zapadne diplomate, da je ruska ekspedicija već stigla u Siriju da bi uspostavila kamp u vazduhoplovnoj bazi sirijskih snaga u blizini Damaska da bi pokrenula ofanzivu protiv Islamske države i pobunjenika.
Takođe se navodi da se očekuje da će u Siriju doći "na hiljade pripadnika ruskog vojnog osoblja, među kojima su savetnici, instruktori, tehničari i piloti".
Raša tudej je stupila u kontakt sa autorom teksta Aleksom Fišmanom, koji nije želeo da razgovara o legimitetu svog izvora.
"Žao mi je, ne razgovaram o svojim izvorima. Ne objavljujem nešto što nema legitiman izvor. Poslednjih 40 godina pišem o vojnim temama, tako da može da vam bude jasno da je u pitanju veoma, veoma legitiman izvor", rekao je Fišman.
Moskva je još prošlog meseca odbacila mogućnost stacioniranja snaga u Siriji. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je 4. avgusta rekao da angažovanje ruske vojske u sirijski konflikt "nije na dnevnom redu", podsetila je Raša tudej.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ukrajina, dva civila poginula u zasedi

Izvor: RTS, 02.Sep.2015

Dva civila poginula u najnovijem kršenju sporazuma o prekidu vatre između proruskih i snaga bezbednosti na istoku Ukrajine. . Portparol ukrajinske vojske Andrej Lisenko je izjavio da su dvojica civila upali u zasedu i ubijeni...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.