Uhapšena nećaka vrhovnog vođe ajatolaha Alija Hamneija

Izvor: B92, 28.Nov.2022, 13:40

Uhapšena nećaka vrhovnog vođe ajatolaha Alija Hamneija

Nećaka iranskog vrhovnog verskog vođe ajatolaha Ali Hamneija, opozicionarka Faride Moradkani uhapšena je u Iranu.

Ona je uhapšena nakon što je pozvala strane vlade da prekinu sve veze sa Teheranom zbog nasilnog gušenja protesta izazvanih smrću mlade Iranke u policijskom pritvoru.

"Slobodni svete, budi sa nama. Poručite svojim vladama da prestanu da podržavaju ovaj smrtonosni režim koji ubija decu. Ovaj režim nije odan nijednom verskom principu i ne poznaje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nikakva pravila, osim sile i održavanja na vlasti", poručila je Moradkani u video izjavi koju je podelio na internetu njen brat pre hapšenja, preneo je Si-En-En (CNN).

Moradkani je rekla da u ovom, kako je navela, kritičnom trenutku istorije, čitavo čovečanstvo primećuje da se iranski narod, praznih ruku, sa hrabrošću bori sa zlim silama.

Takođe je kazala da su Iranci u ratu sa vladama koje podržavaju iranski režim i pozvala demokratske zemlje da opozovu svoje predstavnike iz Irana i proteraju predstavnike Irana iz svojih zemalja.

Iranski režim je i ranije hapsio Moradkani, podseća CNN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.