SLOBODNI SVETE, BUDI SA NAMA Uhapšena nećaka iranskog ajatolaha, pozvala na svrgavanje režima (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2022, 13:58

"SLOBODNI SVETE, BUDI SA NAMA" Uhapšena nećaka iranskog ajatolaha, pozvala na svrgavanje režima (VIDEO)

Nećaka iranskog vrhovnog verskog vođe ajatolaha Ali Hamneija, opozicionarka Faride Moradkani uhapšena je u Iranu nakon što je pozvala strane vlade da prekinu sve veze sa Teheranom zbog nasilnog gušenja protesta izazvanih smrću mlade Iranke u policijskom pritvoru.

- Slobodni svete, budi sa nama. Poručite svojim vladama da prestanu da podržavaju ovaj smrtonosni režim koji ubija decu. Ovaj režim nije odan nijednom verskom principu i ne poznaje nikakva pravila, osim sile >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i održavanja na vlasti - poručila je Moradkani u video izjavi koju je podelio na internetu njen brat pre hapšenja, preneo je CNN.

NEWS

Farideh Moradkhani, the niece of Islamic Republic’s Supreme Leader, calls on international community to support Iranians.

She compares her uncle to Hitler and Mussolini.

She says Iranians will overthrow the Islamic Republic.

Her uncle has had her arrested in the past. pic.twitter.com/htjyBsnMc7

— Yashar Ali 🐘 یاشار (@yashar) November 27, 2022

Moradkani je rekla da u ovom, kako je navela, kritičnom trenutku istorije, čitavo čovečanstvo primećuje da se iranski narod, praznih ruku, sa hrabrošću bori sa zlim silama.

Takođe je kazala da su Iranci u ratu sa vladama koje podržavaju iranski režim i pozvala demokratske zemlje da opozovu svoje predstavnike iz Irana i proteraju predstavnike Irana iz svojih zemalja.

Iranski režim je i ranije hapsio Moradkani, podseća CNN.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.