UHAPŠENA NEĆAKA AJATOLAHA ALI HAMNEIJA: Govorila sve najgore o svom ujaku - vrhovnom vođi Irana, pozivala na akciju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2022, 02:19

UHAPŠENA NEĆAKA AJATOLAHA ALI HAMNEIJA: Govorila sve najgore o svom ujaku - vrhovnom vođi Irana, pozivala na akciju!

Tokom dvomesečnih nemira u Iranu ubijeno 450 demonstranata, 60 policajaca a privedeno je 18.173 demonstranta

U Iranu je uhapšena opozicionarka Faride Moradkani, nećaka vrhovnog verskog vođe Irana ajatolaha Alija Hamneija. Ova poznata aktivistkinja za ljudska prava, uhapšena je pošto je pozvala strane vlade da prekinu sve veze sa Teheranom zbog nasilnog gušenja narodnih nemira izazvanih smrću mlade Iranke u pritvoru policije za moral.

Video-snimak izjave Faride >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Moradkani, inženjera čiji je pokojni otac bio istaknuta opoziciona ličnost i Hamneijev šurak, masovno je deljen na internetu nakon što je opoziciona novinska agencija HRANA saopštila da je Moradkanijeva uhapšena 23. novembra.

On November 23, 2022, civil rights activist #Farideh_Moradkhani was imprisoned after an appearance at Evin courthouse to serve her 15-year sentence.https://t.co/reMEkUmbwu pic.twitter.com/FUV4lArGs0

— HRANA English (@HRANA_English) November 24, 2022

- O slobodni svete, budi sa nama. Poručite svojim vladama da prestanu da podržavaju ovaj smrtonosni režim koji ubija decu. Ovaj režim nije odan nijednom verskom principu i ne poznaje nikakva pravila, osim sile i održavanja na vlasti - poručila je Moradkani u svom videu.

Agencija HRANA je saopštila da je tokom dvomesečnih nemira ubijeno 450 demonstranata širom zemlje, uključujući 63 maloletnika, da je život izgubilo 60 pripadnika snaga bezbednosti i privedeno 18.173 demonstranta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšena nećaka vrhovnog vođe ajatolaha Alija Hamneija

Izvor: B92, 28.Nov.2022

Nećaka iranskog vrhovnog verskog vođe ajatolaha Ali Hamneija, opozicionarka Faride Moradkani uhapšena je u Iranu...Ona je uhapšena nakon što je pozvala strane vlade da prekinu sve veze sa Teheranom zbog nasilnog gušenja protesta izazvanih smrću mlade Iranke u policijskom pritvoru..."Slobodni svete,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.