Uhapšen mafijaš osumnjičen za ubistva u Duizburgu 2007. godine

Izvor: Blic, Beta, 13.Mar.2009, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen mafijaš osumnjičen za ubistva u Duizburgu 2007. godine

Holandska policija uhapsila je Đovanija Stranđija, italijanskog mafijaša optuženog da stoji iza ubistva šestorice muškaraca ispred jedne picerije u Nemačkoj 2007. godine, saopštile su danas holandske vlasti.

Stranđio, jedan od najtraženijih italijanskih begunaca, uhapšen je kasno sinoć u Amsterdamu, gde je boravio sa ženom i sinom. S njim je uhapšen i njegov zet Frančesko Romeo, tražen u Italiji zbog mafijaških aktivnosti.

"Danas je dan za pamćenje u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << borbi protiv organizovanog kriminala", rekao je italijanski ministar unutrašnjih poslova Roberto Maroni posle zajedničke akcije holandske, nemačke i italijanske policije.

Italijanski mediji su preneli da je Rim tražio izručenje osumnjičenih, a tužioci će izneti više detalja o slučaju na konferenciji za novinare koja bi trebalo da se održi tokom dana.

Policija veruje da je oružani obračun ispred picerije u Duizburgu na severozapadu Nemačke bio obračun dva rivalska klana mafije iz Kalabrije u južnoj Italiji, poznate pod imenom "Ndrangeta".

Kalabrijanski mafijaški klan izrastao je u jedan od najmoćnijih italijanskih klanova, koji najveći profit ostvaruje od ilegalne trgovine drogom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.