Učiteljica tražila od đaka da nacrtaju svoje obroke, crteži joj slomili srce od tuge (FOTO)

Izvor: BKTV News, 06.Jan.2017, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učiteljica tražila od đaka da nacrtaju svoje obroke, crteži joj slomili srce od tuge (FOTO)

Koliko je stanje u ovoj zemlji alarmantno govore crteži osnovaca.

Ogromne rezerve nafte su decenijama održavale Venecuelu od propasti.

VENECUELA: Sukobi demonstranata i policije

Nažalost, većina rezervi je potrošena ili ukradena. Nemiri i demonstracije se ne smiruju zbog nedostatka hrane i osnovnih dobara, a građani su pod konstantnim stresom zbog svoje zemlje koja je u političkim previranjima.

>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<

Učenici katoličke škole na zapadu prestonice Karakas, onesvešćuju se od gladi.

Kada je učiteljica videla da đaci ne mogu da stoje na nogama zbog neuhranjenosti, zamolila ih je da ilustruju kroz crteže, koje to obroke imaju tokom dana i kojoj hrani mogu da se nadaju za sledeći obrok.

"Ovo je sve veoma dramatično. Kakva će nam zemlja biti za 10 godina, kada ovi crteži prikazuju sav užas finansijske krize, a pogođena su najviše deca, a oni su najranjiviji", izjavila je direktorka ove škole Marija Hidalgo za Rojters.

? https://t.co/tdCsqXwxs2

Jedan učenik je nacrtao malo hrane i jednostavne obroke. Na crtežu se nalazi sok i supa za ručak, dok za večeru ima samo jedan keks.

Drugo dete je nacrtalo jedan jedini obrok koji mu sleduje, špagete.

Preskakanje obroka je široko rasprostranjena ekonomska norma, a ovo dete do detalja zna svaku mrvicu hrane koja mu sleduje.

ALI, JA SAM GLADAN: Uhvatili su starca kako krade u supermarketu, pa zaplakali kada su videli šta je uzeo

"Imao sam za doručak jaja sa puterom, za ručak supu, ali nekada i testeninu, za večeru samo hleb, a narednog dana nemam ništa da jedem", napisao je dečačić.

#Venezuela kids draw pictures of food, reveal daily meals & daily hunger. #hambre https://t.co/Em0uik7zbu pic.twitter.com/bA25Q7td0p

— Hyper Observer (@HyperObserver) July 25, 2016

Ovi dečiji crteži su pokrenuli javnost i skrenuli pažnju na rastuće probleme u Venecueli, a za najmlađe već su se angažovale brojne humanitarne organizacije.

Just a little truth behind it all #prayforvenezuela @theFlama pic.twitter.com/taT1FXzaZo

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.