Izvor: RTS, 07.Jan.2022, 13:27

Urušilo se groblje u Napulju, ispala tela preminulih

Jedan deo groblja Pođoreale u Napulju urušio se u toku noći. Oštećeno je oko 200 grobnica, a iz nekih kovčega su ispali posmrtni ostaci.
Urušavanje groblja su u zoru otkrili čuvari, koji su alarmirali lokalnu policiju. Na terenu su vatrogasci i opštinska civilna zaštita.

Tehničari istražuju da li postoje veze između urušavanja i obližnjeg gradilišta linije metroa na kojoj se radi u Napulju.
Iz Odeljenja za groblja saopštili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su da će nakon urušavanja biti zabranjen pristup groblju.
Policijske intervencije unutar groblja su obustavljene do subote, 8. januara. Lokalna policija će po nalogu dežurnog tužioca obeležiti pogođeno područje.
"Brzo smo intervenisali. Sada treba da počnemo sa izvlačenjem ostataka leševa kako bismo obezbedili propisno sahranjivanje. Nadam se da će operacija vraćanja posmrtnih ostataka biti sprovedena tako da budu dostojanstveno sahranjeni", izjavio je Vinčenco Santagada, savetnik za zdravstvo, odeljenje za groblja opštine Napulj.
Kaže da su to kapele koje pripadaju bratstvima napuljske kurije.
"Zamolio sam da se što pre postavi pokrivni list na srušeni zid iz poštovanja prema mrtvima. U toku je istraga nadležnih organa i vrlo sam tužan u ovom momentu jer ovo je rana za porodice preminulih, kao i za ceo grad", istakao je Santagada.
U ovom momentu najizvesnije je da će posmrtni ostaci biti stavljeni u zajedničku grobnicu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

NEPRIJATNO: Urušilo se groblje u Napulju, iz 200 grobnica ispala tela preminulih VIDEO

Izvor: Kurir, 07.Jan.2022

Jedan deo groblja Pođoreale u Napulju urušio se u toku noći. Oštećeno je oko 200 grobnica, a iz nekih kovčega su ispali kosturi ljudi koji su tu sahranjeni.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.