UN: Nema opravdanja za lakoću kojom amerikanci kupuju oružje

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jun.2016, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN: Nema opravdanja za lakoću kojom amerikanci kupuju oružje

Visoki komesar UN za ljudska prava Zeid Raad al Husein pozvao je američke vlasti da usvoje stroge mere kontrole oružja, kako bi zaštitili svoje građane.

Nakon najnovijeg masovnog ubistva u Orlandu, visoki komesar je ocenio da je "teško naći racionalno opravdanje za lakoću kojom svaki građanin može da kupi oružje, bilo da ima krimanlnu prošlost, registrovani je narkoman, ima istoriju nasilja u porodici, mentalnog oboljenja ili je u direktom kontaktu sa ekstremistima - domaćim ili stanim", prenosi Rojters.

Izjava visokog komesara je usledila nakon masakra u Orlandu u kojem je ubijeno 49 ljudi iz vatrenog oružja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

UN za oštriju kontrolu oružja u SAD

Izvor: VOA, 14.Jun.2016

Šef agencije UN-a  za ljudska prava Zeid Ra'ad Al Husein apeluje na Sjedinjene Države da usvoje oštrije mere za kontrolu oružja, rekavši da lak pristup oružju " ne ostavlja prostor izmedju impulsa za ubijanje i akcija koje rezultiraju smrću." Zeid je u današnjem saopštenju kritikovao, kako...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.