U nesreći u Indoneziji najmanje 43 poginulih

Izvor: Politika, 02.Okt.2010, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U nesreći u Indoneziji najmanje 43 poginulih

Najmanje 43 poginulih i nekoliko desetina povređenih među njima mnogi kritično, najnoviji je, zvaničan bilans železničke nesreće koja se danas dogodila u centralnom delu Indonezije, javila je agencija Asošiejtid pres.

Bilans poginulih i povređenih nije konačan, kako se procenjuje, jer u smrskanim vagonima ima još zaglavljenih putnika.

Nesreća se dogodila na stanici Petarukan, u gradu na severnoj obali provincije Centralna Java, oko tri sata ujutru, kada su mnogi >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << putnici spavali, rekli su očevici za lokalnu tv stanicu.

Nesreća se dogodila tako što je voz koji je išao iz prestonice Džakarte, udario u kompoziciju koja je stajala u stanici, pri čemu su teško oštećena oba voza.

Prema vladinom službeniku Cendau Banandi, poginulo je 43 ljudi a 50 je povređeno, od kojih su mnogi u kritičnom stanju.

U međuvremenu, još jedan putnički voz imao je udes, u gradu Solo, oko cetiri sata ujutro, a za sada se ne zna bilans te nesreće. Prema jednom svedoku, u toj nesreći je poginula jedna osoba.

Za sada nije poznat uzrok prve nesreće, istražuje se da li je krivac mašinovođa ili je signalizacija bila neispravna.

Tanjug

objavljeno: 02/10/2010

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U železničkoj nesreći u Indoneziji 43 mrtvih

Izvor: Blic, 02.Okt.2010

U železničkoj nesreći u centralnoj Indoneziji poginule su 43 osobe, dok ih je više desetina povređeno, među kojima je veliki broj sa teškim povredama, saopštile su danas lokalne vlasti. ..Strahuje se da bi bilans žrtava mogao biti i veći jer se jedan broj tela još nalazi u smrskanom vozu...Do...

Nastavak na Blic...

CRN DAN NA ŠINAMA

Izvor: Kurir, 03.Okt.2010, 08:07

DŽAKARTA - Najmanje 50 lica poginulo je u železničkoj nesreći u centralnom delu Indonezije!..Agencija Asošijeted pres prenosi strahovanja da bilans ove tragedije nije konačan jer u smrskanim vagonima ima još zaglavljenih putnika...Nesreća se dogodila na stanici Petarukan, u gradu na severnoj...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.