U naletu ciklona na Madagaskaru poginulo 50 osoba

Izvor: N1 televizija, 11.Mar.2017, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U naletu ciklona na Madagaskaru poginulo 50 osoba

U udaru ciklona Enavo koji je na Madagaskar doneo jake kiše i vetrove, poginulo je najmanje 50 osoba, saopštila je novi bilans žrtava vlada te zemlje.

Nacionalna agencija za upravljanje katastrofama navela je da je ciklon u utorak izazvao klizište na severoistoku Madagaskara, zbog čega je 50.000 ljudi napustilo svoje domove.

Dodaje se da je u naletu ciklona povređeno najmanje 180 ljudi.

Ciklon Enavo doneo je vetrove jačine 225 kilometara na čas, što >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je jednako uraganu četvrte kategorije, navodi AP.

Zvaničnici su naveli da nije u potpunosti utvrđena materijalna šteta zbog telekomunokacionih kvarova koji otežavaju kontakt sa zajednicama u ruralnim oblastima.

Ciklon je ugrozio ekonomiju Madagaskara, gde se u regionu Sava na severoistoku proizvodi polovina ukupne svetske proizvodnje vanile.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Madagaskar: U naletu ciklona poginulo 50 osoba

Izvor: B92, 11.Mar.2017

U udaru ciklona Enavo, koji je na Madagaskar doneo jake kiše i vetrove, poginulo je najmanje 50 osoba, saopštila je novi bilans žrtava vlada te zemlje...Nacionalna agencija ;za upravljanje katastrofama navela je da je ciklon u utorak izazvao klizište na severoistoku Madagaskara, zbog čega je 50.000...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.