U livnici u Kini poginulo 14 radnika, povređeno 59

Izvor: Blic, 20.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U livnici u Kini poginulo 14 radnika, povređeno 59

Najmanje 14 radnika je poginulo i 59 je povređeno u jednoj livnici u istočnoj Kini, kada se iz kontejnera izlio rastopljeni aluminijum, čija je tempereatura bila oko 900 stepeni Celzijusa, javila je danas kineska državna novinska agencija Sinhua.

Još nije poznato kako je 14 radnika poginulo, a svi povređeni su smešteni u bolnicu, mada Sinhua nije saopštila koliko su teške njihove povrede, prenosi agencija AP.

Nesreća se dogodila prošle noći u pogonima livnice koju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je preuzela kompanija "Veićiao Pajoniring Grupa" u provinciji Šandong.

Nesreća je izazvala pucanje zidova pogona, razbijena su prozorska okna, a krov je odleteo.

U industrijskim nesrećama u Kini 2005. godine smrtno je stradalo više od 127.000 ljudi.

Prošle godine kineski državni mediji su javili da njihova vlada ima plan da u narednih pet godina uloži 60 milijardi dolara kako bi smanjila broj nesreća u rudnicima i industrijskim pogonima i tako umanji broj smrtnih slučajeva i povreda na radu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.