Izvor: Blic, 02.Feb.2016, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Turskoj uhapšena dva muškarca zbog planiranja samoubilačkih napada

Turska policija uhapsila je danas dva muškarca zbog sumnje da su planirali da izvrše samoubilački napad, javlja novinska agencija Dogan.

Oni su uhapšeni na autobuskoj stanici u gradu Soke u Ajdinskom vilajetu, na jugozapadu Turske, nakon što je policija u njihovom prtljagu pronašla automatsku pušku, bombu, eksplozive i municiju, prenosi AFP.

Njih dvojica su planirali da otputuju u Izmir, treći po veličini turski grad i popularnu turističku destinaciju na obali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Egejskog mora, tvrde istražitelji.

Nacionalnost i identitet uhapšenih nisu otkriveni.

Tuska vlasti su u pripavnosti od leta prošle godine nakon niza napada koji se pripisuju pripadnicima tzv. Islamske države.

U poslednjem napadu, koji se dogodio 12. januara u istorijskoj turističkoj četvrti u Istanbulu, ubijeno je 11 nemačkih turista, podseća agencija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uhapšeni zbog planiranja samoubilačkih napada

Izvor: Akter, 02.Feb.2016

Turska policija uhapsila je danas dva muškarca zbog sumnje da su planirali da izvrše samoubilački napad, javlja novinska agencija Dogan..Oni su uhapšeni na autobuskoj stanici u gradu Soke u Ajdinskom vilajetu, na jugozapadu Turske, nakon što je policija u njihovom prtljagu pronašla automatsku pušku,...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.