U Kopenhagenu se pojavili leci sa terorističkim pretnjama

Izvor: Blic, 18.Apr.2015, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kopenhagenu se pojavili leci sa terorističkim pretnjama

Širom danske prestonice osvanuli su leci na kojima se ovoj nordijskoj zemlji preti novim terorističkim napadima, javljaju danas lokalni mediji.

- Dansku će uskoro pogoditi teroristički napadi takve jačine, da će oni od 14. februara delovati kao dečija igra - piše na jednom letku, prenosi danski televizijski kanal TV2.

Leci preteće sadržine pronađeni su i na zidu kafića u kome je bila debata o slobodi govora pre dva meseca. Mediji javljaju da je policija dobila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dojavu o pojavi letaka početkom nedelje i da je pokrenula brzu akciju njihovog uklanjanja.

- Leci su pronađeni u Kopenhagenu, ali ne mogu da komentarišem njihovu sadržinu - rekao je šef policije Kopenhagena Karsten Renberg.

U napadima u sinagogi i tokom debate o slobodi govora 14. februara poginula su dva civila. Omar El-Husein, odgovoran za napade 14. februara, poginuo je narednog dana u sukobu sa policijom. On je od ranije bio poznat policiji, ali nije bio član nijedne terorističke ćelije.

Veruje se da je Husein bio inspirisan terorističkim napadima koji su se mesec dana ranije dogodili u Parizu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Kopenhagenu leci sa terorističkim prijetnjama

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Apr.2015

Širom danske prijestonice osvanuli su leci na kojima se ovoj nordijskoj zemlji prijeti novim terorističkim napadima, javljaju danas lokalni mediji..."Dansku će uskoro pogoditi teroristički napadi takve siline da će oni od 14. februara djelovati kao dječija igra", piše na jednom letku, prenosi...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Nova pretnja terorističkim napadima u Danskoj

Izvor: Blic, 18.Apr.2015

Širom danske prestonice Kopenhagena osvanuli su leci u kojima se toj nordijskoj zemlji preti novim terorističkim napadima, izvestili su danas lokalni mediji..."Uskoro će Danska biti pogođena terorističkim napadima prema kojima će ono što se desilo 14. februara izgledati kao dečija igra", piše...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.