Nova pretnja terorističkim napadima u Danskoj

Izvor: Blic, 18.Apr.2015, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova pretnja terorističkim napadima u Danskoj

Širom danske prestonice Kopenhagena osvanuli su leci u kojima se toj nordijskoj zemlji preti novim terorističkim napadima, izvestili su danas lokalni mediji.

"Uskoro će Danska biti pogođena terorističkim napadima prema kojima će ono što se desilo 14. februara izgledati kao dečija igra", piše u jednom od letaka, prenela je danska televizija TV2.

U napadima 14. februara na jedan kafić, u kome je u toku bila debata o slobodi govora, i jednu sinagogu, poginule su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dve osobe, podsetila je agencija Sputnjik.

Jedan od letaka pronadjen je upravo na zidu kafića gde se pre dva meseca dogodio teroristički napad, a drugi blizu spomenika u čast 55-godišnjeg filmskog režisera koji je u tom napadu ubijen.

Policija je pokrenula istragu u vezi pojavljivanja letaka.

Danska televizija izveštava da je policija dobila dojavu o lecima početkom sedmice i da brzo radi na njihovom uklanjanju.

Osumnjičeni za napade 14. februara u Kopenhagenu, Omar El-Husein, poginuo je narednog dana u sukobu s policijom.

Iako nije bio pripadnik nijedne terorističke ćelije, veruje se da je bio inspirisan terorističkim napadima u Parizu mesec dana ranije, u kojima je ubijeno 17 ljudi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danci u strahu: Dobijaju preteće letke!

Izvor: Mondo, 18.Apr.2015

Širom danske prestonice Kopenhagena osvanuli su leci u kojima se toj nordijskoj zemlji preti novim terorističkim napadima, izvestili su danas lokalni mediji...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock.."Uskoro će Danska biti pogođena terorističkim napadima prema kojima će ono što se desilo 14. februara...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.