Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Nov.2020, 23:24

U Italiji rekordnih 39.800 novozaraženih, 425 ljudi umrlo u jednom danu

Italija je prijavila 39.811 novozaraženih koronavirusom, što je najveći broj infekcija registrovanih u jednom danu u toj zemlji.

Od posledica infekcije u Italiji je u prethodna 24 časa umrlo 425 osoba, čime je broj smrtnih ishoda povećan na 41.063, što Italiju svrstava na šesto mesto u svetu.

Rekordan broj novozaraženih do danas Italija je prijavila juče, 37.800.

Po broju registrovanih infekcija od početka epidemije Italija je na 12. mestu, sa više >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << od 902.000.

Broj obolelih koji se smeštaju u bolnice nastavlja da raste.

Najviše novozaraženih, gotovo 11.500, registrovano je u Lombardiji, koja je proletos bila najteže pogođeni italijanski region.

Italija je u prvim mesecima epidemije bila najteže pogođena zemlja u Evropi.

Oko 16 miliona ljudi, u najvećem delu severne Italije i u jednom regionu na jugu, od juče je pod strogim merama, u takozvanoj "crvenoj zoni". Oni ne mogu da izađu iz gradova, u kojima rade samo prodavnice neophodne robe.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.