Izvor: eKlinika.rs, 15.Maj.2024, 17:01

Hormonska terapija u menopauzi mora da bude prilagođena ličnim potrebama – koliko je bezbedna?

Hormonska terapija u menopauzi primenjuje se kao nadoknada hormona estrogena ili progesterona, koje žensko telo manje luči u ovom životnom dobu, ali i kao način da se kontrolišu simptomi poput valunga, noćnog znojenja, ubrzanog rada srca, povećanog osećaja umora, promena raspoloženja. Hormonska terapija u menopauzi može u bitnoj meri da utiče na bolji kvalitet života i celokupno zdravlje, ali nije uvek rešenje za sve žene, smatra internista dr Taryn Smith sa klinke Mayo.
Obavezna je konsultacija sa lekarom Stručnjaci skreću pažnju da zbog potencijalnih zdravstvenih rizika hormonsku terapiju nikada ne primenjujemo bez konsultacije sa stručnjacima. Dr Taryn Smith ističe potrebu da hormonska terapija u menopauzi...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.