U Indiji rekordnih 4.187 umrlih od Kovida u jednom danu

Izvor: VOA, 08.Maj.2021, 11:24

U Indiji rekordnih 4.187 umrlih od Kovida u jednom danu

U Indiji je u subotu zabeležen rekordan broj umrlih od Kovida 19 u jednom danu - 4.187. U toj zemlji je registrovano skoro 240 hiljada smrtnih slučajeva. Registrovano je i 401.078 novozaraženih za jedan dan, a ukupno je zabeleženo 21,9 miliona inficiranih koroanvirusom. Stručnjaci kažu da je broj umrlih i obolelih verovatno veći nego što se zvanično objavljuje. Zbog ovakve situacije sa Kovidom 19, mnoge indijske države uvode strože restrikcije. Zvaničnici Tamil Nadua najavili su totalno zatvaranje, zaustavljanje javnog prevoza i zabranu prodaje alkohola. Država Karnataka, čiji je glavni grad lokalno sedište Gugla, Amazona i Ciska, se potpuno zatvorila u petak. Zatvaranje na nivou cele Indije još nije uvedeno, kao što je bio slučaj tokom prvog talasa pandemije. Iako je najveći proizvođač vakcina na svetu, Indija nema dovoljno za vakcinaciju svojih građana. Ukupno je dato 167 miliona vakcina, ali je revakcinisano samo 2 odsto od 1,4 milijarde stanovnika. Drugi talas pandemije uzrokovao je kolaps zdravstvenog sistema u Indiji, a oboleli umiru jer nema mesta u bolnicama i nema dovoljno kiseonika. Premijer Narendra Modi je na udaru zbog upravljanja krizom, posebno zbog manjka zaliha kiseonika u bolnicama. .  

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Najveći broj umrlih od korone do sada zabeležno u Indiji

Izvor: Danas, 08.Maj.2021

U Indiji je u subotu zabeležen rekordan broj umrlih od Kovida 19 u jednom danu - 4.187, a registrovano je i 401.078 novozaraženih.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.