Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jun.2018, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo Njujorka tužilo Trampovu fondaciju

Tužilaštvo savezne države Njujorka podnelo je danas tužbu protiv Fondacije Donald J. Tramp navodeći da su ta organizacija i porodica predsednika SAD prekršili zakone o finansiranju kampanje i nelegalno sarađivali s predizbornim štabom.

Tužba kojim se traži raspuštanje fondacije i zabrana da Tramp i njegovo troje dece rade za neprofitne organizacije, predstavlja "izvanredan ukor" aktuelnom predsedniku, navodi Njujork tajms (The >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << New York Times).

Tužilac savezne države Njujork poslao je pisma poreskoj službi i Federalnoj izbornoj komisiji za dalje postupanje, čime je Tramp suočen s dodatnim pravnim izazovima.

Tramp je odmah napao tužbu navodeći na Tviteru da je to "ljigavi pokušaj" demokrata iz Njujorka da mu nanesu štetu.

Tužba je kruna skoro dvogodišnje istrage o Trampovoj humanitarnoj organizaciji koja je bila predmet pažnje tokom i posle predsedničke kampanje 2016.

Takve fondacije bi trebalo da budu posvećene humanitarnim aktivnostima, a u tužbi se navodi da ju je Tramp koristio za rešavanje pravnih slučajeva protiv njegovih poslovnih aktivnosti, kao i da je portošila 10.000 dolara za portret Trampa koji visi u jednom od njegovih golf klubova, navodi Njujork tajms.

Tramova fondacija je takođe korišćena za političke usluge, navodi se u tužbi.

Tokom izborne trke 2016. fondacija je praktično postala deo Trampovog štaba - imejlovi pokazuju da je šef štaba Kori Levandovski usmeravao njene troškove, iako je takvim fondacijama eksplicitno zabranjeno da se baƒve političkim aktivnostima.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.