Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Okt.2019, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tusk: Takozvano primirje u Siriji je zahtev za kapitulaciju Kurda

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk rekao je danas da "takozvano" sirijsko primirje koje su dogovorili Turska i SAD zapravo predstavlja zahtev Kurdima za kapitulaciju i pozvao Tursku da odmah prekine svoju operaciju u severnoj Siriji.

Zemlje članice EU su u zaključcima svog samita u Briselu osudili tursku ofanzivu u Siriji. Tusk  je rekao na konferenciji za novinare na kraju samita da američko-turski dogovor o uspostavljanju petodnevnog primirja na severu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Sirije nije ozbiljna inicijativa.

"Ovaj takozvani prekid vatre nije ono što smo očekivali. To zapravo i nije prekid vatre to je zahtev Kurdima za kapitulaciju", rekao je Tusk u obraćanju novinarima posle samita.

"Moramo da ponovimo poziv Turskoj da trajno okonča svoju vojnu akciju i odmah povuče svoje snage i poštuje medjunarodno humanitarno pravo", rekao je Tusk.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Turska

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Takozvano primirje u Siriji je zahtev za kapitulaciju Kurda"

Izvor: B92, 18.Okt.2019

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk rekao je da "takozvano" sirijsko primirje koje su dogovorili Turska i SAD predstavlja zahtev Kurdima za kapitulaciju...Tusk je pozvao Tursku da odmah prekine svoju operaciju u severnoj Siriji...Zemlje članice EU su u zaključcima svog samita u Briselu osudili...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.