Turska zatvorila vazdušni prostor za Izrael

Izvor: S media, 28.Jun.2010, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska zatvorila vazdušni prostor za Izrael

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan saopštio da je Turska zatvorila svoj vazdušni prostor za Izrael, javila je turska državna novinska agencija Anadolija.

Erdogan je kazao da je Turska uvela zabranu za letove nakon izraelskog upada na brodove sa humanitarnom pomoći za pojas Gaze 31. maja.

U napadu izraelskih komadosa na konvoj brodova ubijeno je devet turskih humanitaraca.

Izrael tvrdi da su njegovi vojnici delovali u samoodbrani. Turska je zbog ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << napada povuka ambasadora iz Izraela i otkazala zajedničku vojnu vežbu sa ovom zemljom.

Zvanična Ankara je, takodje, kazala da će smanjiti vojne i trgovinske veze i da neće vratiti ambasadora dok se Jerusalim ne izvini za taj napad.

Pored toga, Turska traži da Izrael vrati zaplenjene brodove sa humanitarnom pomoći, pristane na medjunarodnu istragu i ponudi odštetu žrtama.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.