Turska neće oklevati da uzvrati na napad džihadista Islamske države

Izvor: Press, 04.Okt.2014, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Turska neće oklevati da uzvrati na napad džihadista Islamske države"

Turska je danas upozorila da neće oklevati da uzvrati na napad džihadista Islamske države (IS) ako oni napadnu turske vojnike stacionirane u turskoj enklavi u Siriji.
"Apsolutni nećemo oklevati da odgovorimo ako se tako nešto tamo dogodi", rekao je turski predsednik Tajip Erdogan novinarima u Istanbulu misleći pri tome na grobnicu Sulujmana >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Šaha, dede osnivača otomanske dinastije Osmana I.



Mali deo teritorije u Siriji oko grobnice pripojen je Turskoj prema sporazumu koji su 1920. godine potpisale turske vlasti i Francuska, koja je u to vreme imala mandat nad Sirijom.

"Četrdeset naših vojnika stacionirano je u ovoj zoni, koja je turska teritorija", rekao je Erdoga a preneo AFP.

Erdoganovo upozorenje usledilo je samo dva dana pošto je turski general upotuio neobičnu poruku podrške turskim trupama stacioniranim na oko grobnice.

Prema novinskim izveštajima ove nedelje, enklavu su opkolili džihadisti IS, koji su preuzeli neke delove severne Sirije, i uzeli za taoce nekoliko desetina lakše naoružanih turskih vojnika.

Turski liderisu demantovali ove izveštaje

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Erdogan preti džihadistima odmazdom

Izvor: Politika, 04.Okt.2014

U slučaju napada na tursku enklavu u Siriji, Ankara neće oklevati da uzvrati, najavio turski predsednik- Erdogan zahteva izvinjenje od Džozefa Bajdena..Prema izveštajima agencija..Ankara, London –Turska je juče  upozorila da neće oklevati da uzvrati na napad džihadista Islamske države (IS)...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.