Turci od terorista kupili iračku naftu vrednu 800 miliona dolara

Izvor: Vesti-online.com, 29.Nov.2015, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turci od terorista kupili iračku naftu vrednu 800 miliona dolara

Teroristi Islamske država su za osam meseci na crnom tržištu Turskoj prodali iračku naftu i gas u vrednosti od 800 miliona dolara, po cenama dva puta nižim od svetskih, prema podacima specijalnih službi, izjavio je bivši savetnik za nacionalnu bezbednost Iraka i jedan od lidera parlamentarne koalicije "Država zakona" Muvagak el Rubaj.

- U proteklih osam meseci ostvarena je prodaja iračke nafte i gasa na crnom tržištu Turske u vrednosti od 800 miliona dolara, pritom po >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ceni koja je za 50 odsto manja od cena na svetskom tržištu, rekao je El Rubaj, prenosi Sputnjik.

- To je ono što mi nazivamo kiseonikom koji hrani Islamsku državu i ako prekinemo dovod tog kiseonika uspećemo da je ugušimo - dodao je on.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.