Tražeći picu, našao leševe u zamrzivaču

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tražeći picu, našao leševe u zamrzivaču

BERLIN - Leševe tri novorođenčeta u zamrzivaču porodične kuće otkrio je u subotu 18-godišnji sin, kada je, u odustvu roditelja, želeo da uzme zamrznutu "picu", rečeno je danas na vanrednoj konferenciji za štampu, povodom stravičnog zločina koji se dogodio u mestu Venden u nemačkoj pokrajini Severna Rajna Vestfalija.

Leševi su, kako je rečeno, bili umotani u kese i peškire i ležali su na dnu zamrzivača, ispod namirnica kojima je istekao rok upotrebe. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Deca ove porodice - sinovi stari 18 i 22 godine i ćerka od 24 godine su, posle otkrića, sačekali da se njihovi roditelji vrate sa kratkog odmora, a zatim je porodica u nedelju informisala policiju.

Šef komisije za istragu ubistva Herbert Hingerhut je rekao da je protiv uhapšene 44-godišnje majke podignuta optužnica zbog ubistva i naglasio da je žena priznala da je svoju novorođenčad ostavila u zamrzivaču.

''Da li je ona par dana staru novorođenčad i ubila, pokazaće obdukcija, koja najranije sutra može da počne, jer je potrebno vreme da se leševi odmrznu'', rekao je Hingerhut.

Državno tužilaštvo je saopštilo da su deca, očito, bila živa rođena.

Prema podacima istrage, zločin je, verovatno, počinjen 1988. godine, pošto su pored jednog leša pronađene novine iz tog perioda.

Istraga navodi da u ovoj slučaju nije reč o trojkama, već o troje dece, rođene u različito vreme.

Porodica već godinama živi u tom kraju. Muž, star 47 godina, je električan po struci, a žena domaćica i, kako komšije kažu, kuća je održavana, sve izgleda kao seoska idila, a porodica ljubazna i prijateljski raspoložena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.